Sâmbătă, ora 14.00, Industria Galda de Jos – Avântul Reghin | Meci de foc pentru “galben-albaștri”

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Partida de sâmbătă, 14 noiembrie, de la ora 14.00, dintre Industria Galda de Jos (locul 9, 4 puncte) și Avântul Reghin (locul al treilea, 16 puncte), contând pentru prima etapă a returului Seriei a 9-a a eșalonului terț, este una de foc pentru găldeni, ce mai au de susținut săptămâna viitoare și restanța cu CS Ocna Mureș (miercuri, 18 noiembrie).

Formația condusă de Paul Ciucă nu a mai jucat din 4 noiembrie (1-2 acasă cu Unirea Alba Iulia), fiind singura echipă din serie ce a pierdut toate jocurile interne, trei la număr. În tur, în runda inaugurală a stagiunii, s-a consemnat o remiză albă în “orașul viorilor”, însă de atunci Avântul a avut o evoluție de apreciat, două dintre descinderile în Alba însemnând victorii nete, cu același scor, 4-1, pe “Cetate” și la Ocna Mureș, în fapt ultimele două deplasări ale reghinenilor.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Până acum vorbeam de ultima șansă, dar acum chiar este ultima șansă pentru noi. Dacă nu ne adunăm psihic după meciul cu Unirea Alba Iulia, nu ne motivăm, atunci chiar nu mai avem ce căuta la fotbal. Trebuie să ne revenim din pumni, să strângem rândurile și să câștigăm acest joc”, a spus portarul Cătălin Suciu, ce a purtat în premieră, banderola de căpitan al Industriei, în disputa cu “alb-negrii”.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Lista problemelor de efectiv pentru “galben-albaștri” pare interminabilă. Astfel sunt suspendați Gîrnod (a primit cartonașul roșu la finalul jocului cu Unirea Alba Iulia), Hodea și Cunțan. Celr trei li se alătură Petruse (infectat cu coronavirus săptămâna trecută), un alt jucător a ieșit “incert” la prima testare, dar și mai vechii indisponibili Goța și Tegbo (africanul are totuși șanse mai mari să apară în efectiv). Așadar o dispută a disperării pentru conjudețeni, în condițiile în care problemele majore vin de la capitolul “juniori” (puține soluții la îndemână), dar și la nivelul portarilor, cu o singură variantă – Cătălin Suciu! Industria Galda de Jos nu a mai învins acasă din 7 martie, adică de mai bine de 8 luni, 3-0 cu CFR Cluj II, în fapt singurul meci disputat din returul campionatului precedent.

Dan HENEGAR