Rămâi conectat

Sport

Sâmbătă, ora 13.30, Volei Alba Blaj – Dinamo | Derby-ul Diviziei A1, în Sala “Timotei Cipariu”!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Sâmbătă, ora 13.30, în Sala “Timotei Cipariu”, se dispută derby-ul Diviziei A1, între primele două clasate, Volei Alba Blaj și Dinamo București, formații despărțite de un punct în ierarhie (meci transmis în direct pe TVR 3).

Este un duel al orgoliilor între rivale la cucerirea trofeului, formații imbatabile în 2020, o întâlnire specială pentru vizitatoare, conduse de Stevan Ljubicic, fostul secund al antrenorului Darko Zakoc timp de trei ani.

Gruparea din capitală este revelația actualului campionat și pune presiune pe deținătoarea eventului național, după o perioadă de anonimat. Astfel, după 18 runde din acest sezon Volei Alba Blaj a strâns 46 de puncte, iar Dinamo are 45, la mare distanță de CSM Târgoviște, ocupanta ultimei trepte a podiumului (37 de puncte). În efectivul vizitatoarelor se regăsește o adevărată legiune a jucătoarelor care au activat la gruparea din Alba. Nneka Onyejekwe, fostul căpitan al Blajului, a semnat în iarnă cu Dinamo, alăturându-se grupului format din Marina Vujovic (Serbia/ libero), Maria Karakașeva (Bulgaria/ secund), respectiv Naoko Hashimoto (Japonia/ coordonator) – trei dintre acestea cucerind eventul sezonului trecut cu rivala din Ardeal. În meciul tur, în noiembrie, Volei Alba Blaj s-a impus în minimum de seturi în București, scor 3-0, după o dispută în ansamblu echilibrată. În acel meci s-a înregistrat singura înfrângere stagională a bucureștencelor, care de la acel joc a înregistrat 9 succese la rând (un singur set pierdut). Și Volei Alba Blaj are o serie excelentă pe prima scenă, cu 7 meciuri consecutive câștigate (tot un singur set cedat oponentelor).

*Darko Zakoc: “Trebuie să fim foarte concentrați”

“După aceste jocuri în care am întâlnit echipe din partea secundă a clasamentului, urmează o perioadă foarte grea, având 4 meciuri dificile la rând. Dinamo a arătat calitate, este o echipă serioasă, ce a suferit un singur eșec, împotriva noastră. Adversarele sunt și mai puternice prin achiziționarea fostului nostru căpitan, Nneka Onyejekwe. Trebuie să fim foarte concentrați, să jucăm la nivelul prestației din meciul cu Nantes, pentru a ne impune. Obligația noastră este să nu facem pași greșiți acasă, iar sprijinul publicului este foarte important în această partidă”, a declarat antrenorul Darko Zakoc.

*Cinci ani de dominație a Blajului

Până la această ediție, duelurile directe din ultimele 5 sezoane dintre cele două combatante, au avut mereu aceeași învingătoare: Volei Alba Blaj, ce dominat copios disputele cu actuala ocupantă a locului secund, impunându-se de fiecare dată, fără emoții. De altfel, în mai 2019, echipa din “Mica Romă” a câștigat matematic cel de-al 4-lea titlu, după o victorie în fața fanilor, 3-0, cu Dinamo. Ultimul eșec al Blajului s-a produs în urmă cu aproape 5 ani, 2-3 în semifinalele Cupei României, aprilie 2015, la Cheile Grădiștei, iar în campionat Dinamo nu s-a mai impus din 2014 (meci decisiv în semifinale, ulterior Volei Alba Blaj a cucerit medaliile de bronz) și, practic, din acel moment a început hegemonia formației din Alba (cu 4 titluri cucerite în 5 stagiuni).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele

Dan HENEGAR

Publicat

în

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off-ul Seriei 9 din Liga 3: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele accederii în „careul de ași” Ultima rundă a sezonului regular va decide numele ultimelor două echipe care vor obține biletele pentru play-off, asta întrucât primele clasate Gloria Bistrița […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea