Sâmbătă, ora 13.30, Volei Alba Blaj – Dinamo | Derby-ul Diviziei A1, în Sala “Timotei Cipariu”!

Sâmbătă, ora 13.30, în Sala “Timotei Cipariu”, se dispută derby-ul Diviziei A1, între primele două clasate, Volei Alba Blaj și Dinamo București, formații despărțite de un punct în ierarhie (meci transmis în direct pe TVR 3).

Este un duel al orgoliilor între rivale la cucerirea trofeului, formații imbatabile în 2020, o întâlnire specială pentru vizitatoare, conduse de Stevan Ljubicic, fostul secund al antrenorului Darko Zakoc timp de trei ani.

INFORMARE COVID-19

Gruparea din capitală este revelația actualului campionat și pune presiune pe deținătoarea eventului național, după o perioadă de anonimat. Astfel, după 18 runde din acest sezon Volei Alba Blaj a strâns 46 de puncte, iar Dinamo are 45, la mare distanță de CSM Târgoviște, ocupanta ultimei trepte a podiumului (37 de puncte). În efectivul vizitatoarelor se regăsește o adevărată legiune a jucătoarelor care au activat la gruparea din Alba. Nneka Onyejekwe, fostul căpitan al Blajului, a semnat în iarnă cu Dinamo, alăturându-se grupului format din Marina Vujovic (Serbia/ libero), Maria Karakașeva (Bulgaria/ secund), respectiv Naoko Hashimoto (Japonia/ coordonator) – trei dintre acestea cucerind eventul sezonului trecut cu rivala din Ardeal. În meciul tur, în noiembrie, Volei Alba Blaj s-a impus în minimum de seturi în București, scor 3-0, după o dispută în ansamblu echilibrată. În acel meci s-a înregistrat singura înfrângere stagională a bucureștencelor, care de la acel joc a înregistrat 9 succese la rând (un singur set pierdut). Și Volei Alba Blaj are o serie excelentă pe prima scenă, cu 7 meciuri consecutive câștigate (tot un singur set cedat oponentelor).

*Darko Zakoc: “Trebuie să fim foarte concentrați”

“După aceste jocuri în care am întâlnit echipe din partea secundă a clasamentului, urmează o perioadă foarte grea, având 4 meciuri dificile la rând. Dinamo a arătat calitate, este o echipă serioasă, ce a suferit un singur eșec, împotriva noastră. Adversarele sunt și mai puternice prin achiziționarea fostului nostru căpitan, Nneka Onyejekwe. Trebuie să fim foarte concentrați, să jucăm la nivelul prestației din meciul cu Nantes, pentru a ne impune. Obligația noastră este să nu facem pași greșiți acasă, iar sprijinul publicului este foarte important în această partidă”, a declarat antrenorul Darko Zakoc.

*Cinci ani de dominație a Blajului

Până la această ediție, duelurile directe din ultimele 5 sezoane dintre cele două combatante, au avut mereu aceeași învingătoare: Volei Alba Blaj, ce dominat copios disputele cu actuala ocupantă a locului secund, impunându-se de fiecare dată, fără emoții. De altfel, în mai 2019, echipa din “Mica Romă” a câștigat matematic cel de-al 4-lea titlu, după o victorie în fața fanilor, 3-0, cu Dinamo. Ultimul eșec al Blajului s-a produs în urmă cu aproape 5 ani, 2-3 în semifinalele Cupei României, aprilie 2015, la Cheile Grădiștei, iar în campionat Dinamo nu s-a mai impus din 2014 (meci decisiv în semifinale, ulterior Volei Alba Blaj a cucerit medaliile de bronz) și, practic, din acel moment a început hegemonia formației din Alba (cu 4 titluri cucerite în 5 stagiuni).

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...