Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Sâmbătă, ora 11.00, FC Unirea Alba Iulia – CS Mioveni

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Scurcircuitată serios în Banat, Unirea Alba Iulia are şansa reabilitării sâmbătă într-un hop important, pe „Cetate” împotriva fostei prim-divizionare CS Mioveni, meci din cadrul etapei a 5-a din seria vestică (ora 11.00, televizat pe Dolce Sport 2, observator A. Daicu Suceava). Argeşenii, eliminaţi din Cupa României de CS Severin, au înregistrat numai remize în actuala stagiune în compania unor adversari bine cotaţi, gen FC Bihor, UTA Arad sau ACS Poli Timişoara. Antrenorul Mihai Ianovschi are în efectiv „nume grele”, jucători experimentaţi precum R. Dănălache, I. Stancu, M. Olteanu, E. Dică, Mărgăritescu, L. Răduţă, Neaga sau Năstăsie şi cu siguranţă că gruparea din Argeş nu concepe să plece fără puncte de la Alba Iulia. De cealaltă parte, criza financiară a devenit deja o obişnuinţă pentru „alb-negri”, elevii lui Gherman fiind deja împăcaţi cu multitudinea restanţelor contractuale. Cu două victorii la activ pe propria arenă, uniriştii sunt în faţa celui mai dificil oponent într-un meci intern, problemele de lot fiind în continuare la ordinea zilei în tabăra albaiuliană, din care vor absenta A. Ianc, Neguţ, I. Stan (nerefăcuţi), M. Găldean (nelegitimat) şi Contor (ce şi-a depus memoriu să devină liber de contract!). „Venim după o înfrângere la Timişoara şi întâlnim un adversar ce a jucat în prima ligă, cu fotbalişti foarte experimentaţi. Ne dorim să luăm cele trei puncte, dar important va fi să nu pierdem şi, recunosc că ne-ar mulţumi şi un egal”, a declarat Stelian Gherman înaintea confruntării cu gruparea al cărui component a fost Bumbac timp de 6 luni în 2011.

Fără prime şi Pascal!
Echipierii albaiulieni evoluează fără prime şi în acest joc, la fel ca şi în toate din acest campionat, împlinindu-se aproape un an de când Bucurică şi compania nu şi-au încasat recompensele cuvenite. Tehnicianul unirist crede că propria echipă poate profita de oboseala adversarilor angrenaţi pe două fronturi. „Noi ne-am bucura să ne primim restanţele contractuale, n-avem prime de joc. Logic este un avantaj faptul că CS Mioveni a disputat un joc greu la Severin în Cupă şi a mizat pe întregul lot, dar nu eşti dinainte învingător, doar intrând în teren”, a conchis Gherman. Principalul ardelenilor a recunoscut că va miza în acest joc, între buturi, tot pe serviciile tânărului Tiut. „Chiar dacă multă lume afirmă că Tiut a greşit la Timişoara, deocamdată tot pe el îl voi titulariza. Pascal a revenit de puţin timp la echipă, abia a intrat în a doua săptămână de pregătire”, a încheiat principalul Unirii.
Echipa probabilă: Tiut – Potopea, Schuller, Bumbac, Bucurică – Cl. Oara, M. Oprea, Istrate, M. Petrescu – S. Mureşan, Mândruşcă.

Dan HENEGAR

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea