Sâmbătă, meci amical, CSU Rugby Alba Iulia – CS Mănăștur Cluj | După o pauză forțată, de mai bine de 8 luni, se joacă rugby în Alba!

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Sâmbătă, 10 octombrie, de la ora 16.00, este programat pe terenul din Oarda de Jos un meci amical de rugby între echipa Universității “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (CSU Rugby Alba Iulia) și CS Mănăștur Cluj Napoca.

Practic prin această partidă sportul cu balonul oval se întoarce în Cetatea Marii Unirii după o pauză forțată de mai bine de 8 luni. La nivel de seniori, CSU Alba Iulia nu a mai jucat din noiembrie 2019, iar în acest an doar formația de juniori a mai disputat, în luna februarie, o întâlnire de verificare.

ELIT

Istoricul albaiulian Marius Rotar, creatorul echipei CSU Rugby Alba Iulia, ne-a declarat: „Cu mari eforturi, din cauza situației actuale, am reușit să organizăm acest meci. Sperăm să nu apară cazuri pozitive la testarea COVID-19, iar întâlnirea să poată, într-adevăr, să se dispute. Trebuia să încercăm să susținem această confruntare de verificare, întrucât oricât s-ar antrena o echipă, fără meciuri aceasta este ca la o nuntă fără mireasă sau muzicanți. Prietenii noștri de la Cluj au acceptat cu bucurie invitația noastră și vreau să le mulțumesc public. CS Mănăștur Cluj Napoca este o echipă cunoscută în rugbyul nostru, participantă la ultima ediție a Campionatul Național de Rugby în 7. Rezultatul contează prea puțin, deoarece partida va exprima doar bucuria de a juca rugby, după o pauză chinuitoare. Cine nu înțelege acest lucru, chiar nu pricepe absolut nimic din acest sport”. Meciul se va disputa fără spectatori și va fi arbitrat de domnul Lucian Răvar din Brașov.

Dan HENEGAR