Rămâi conectat

Actualitate

Sâmbătă, la ora 17.00, CSU Alba Iulia – ICIM Arad, derbyul Diviziei A de baschet feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

Mai bateţi încă o dată campioana!

Va fi jocul sezonului în Cetatea Marii Uniri, sâmbătă, 3 martie, de la ora 17.00, când în sala Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (intrarea liberă) se vor afla faţă în faţă CSU Alba Iulia şi campioana en-titre ICIM Arad, meci contând pentru etapa a 25-a a Diviziei A de baschet feminin. După ce a depăşit pe teren propriu hopurile numite Nova Vita Tg Mureş şi BC Teleorman Alexandria, liderul actual al campionatului are în faţă un examen major, ce poate fi catalogat drept „meciul stagiunii”.
 Cu siguranţă va cădea un steag, întrucât combatantele sunt singurele din elită ce n-au cunoscut gustul eşecului în 2012. Practic CSU Alba Iulia (locul întâi, cu 45 de puncte, 21 de victorii şi 3 înfrângeri) şi ICIM Arad (poziţia a 4-a, cu 41 de puncte, 19 succese şi 3 eşecuri, dar două jocuri mai puţin) se bat pentru acelaşi deziderat, să învingă în derbyul direct pentru a încheia sezonul regulat pe locul al doilea! Dacă trupa lui Bilek se mândreşte cu 9 victorii consecutive, deţinătoarea titlului are o serie invincibilă ce datează de 12 confruntări, tocmai de la disputa „face to face” din runda a 10-a, în 19 noiembrie 2011. „Aradul este o forţă din toate punctele de vedere, care ştie să se adune în meciurile cu miză, să fie la înălţime în întâlnirile decisive. Comparativ cu turul, datele problemei sunt schimbate total în ambele tabere.
Poate că atunci ne-au luat de sus, dar între timp noi ne-am întărit considerabil. Din punctul meu de vedere baschetbalistic, valoric avem un avantaj, însă în asemenea jocuri pe muchie contează enorm experienţa, iar oponentele ne sunt superioare net la acest capitol”, a dezvăluit Petru Eleş, directorul sportiv al CSU Alba Iulia.

*Carmen Tocală preşedintele FRB prezentă la Alba Iulia

Balanţa întâlnirilor baschetbalistice Alba – Arad este covârşitor înclinată spre galonata formaţie a „galben-albastrelor” ce deţin în palmares 8 titluri naţionale. ICIM are 6 victorii împotriva studentelor albaiuliene, care replică însă cu succesul fabulos şi dramatic din meciul precedent (58-56) în fieful galonatei ICIM! În acelaşi context, al locului remarcabil ocupat de Alba pe harta baschetului feminin autohton în această după-amiază Carmen Tocală, preşedintele FRB va fi prezentă la Alba Iulia. Această descindere are la bază motive legate de discuţii referitoare la organizarea meciului „All Star Game 2012” (în 31 martie), dar şi o întrevedere cu reprezentanţii LPS Alba Iulia în vederea înfiinţării aici a unei Academii de baschet.

Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea