Sâmbătă, la ora 14.00, Industria Galda – Metalurgistul Cugir | Ultimul derby “de Alba” al turului, cu miză imensă pentru conjudețene

Paul Voicu - Primar 2020

Industria Galda de Jos și Metalurgistul Cugir se vor întâlni, sâmbătă, 24 noiembrie, de la ora 14.00, în ultimul derby “de Alba” al turului, meci contând pentru penultima rundă a primei părți a stagiunii. 10 puncte diferență sunt între cele două conjudețene (“roș-albaștrii” – locul 5 cu 25 de puncte; găldenii – poziția a 11-a) ce au obiective diferite: gruparea de sub Drăgana vizând promovarea, iar amfitrionii să evadeze din subsol.Cugirul e pe val, vizează promovarea, iar noi suntem în partea inferioară, luptăm pentru supraviețuire. Ne lipsesc Lupșan și golgheterul Cioară, pe care nu avem cum să-i înlocuim pentru a fi la același nivel. Nu vreau să adorm vigilența adversarului, pentru că nu am cum, sunt profesioniști, dar sunt favoriți și vor avea și ambiție deoarece i-am bătut de două ori anul acesta. Am totuși încredere în jucătorii mei, că pot să se ridice la nivelul adversarului și prin autodepășire să realizăm surpriza”, a precizat Paul Ciucă.

*Absențe majore: D. Lupșan, Cioară și L. Tudor!

Cugirul nu se poate baza pe L. Tudor – suspendat, alături de indisponibilii de durată G. Goronea și Vărărean, din tabăra adversă urmând să lipsească două piese de bază, pierderi grele pentru gazde: mijlocașul D. Lupșan și atacantul Cioară (golgheterul seriei) – ce au acumulat câte 4 avertismente, plus R. Moga – ce nu s-a mai prezentat! “Se anunță o dispută echilibrată, un meci dificil. Întâlnim o echipă cu suflet mare, care a început mai greoi sezonul, dar și-a revenit. Avem încredere în noi și ne propunem să repurtăm a doua victorie consecutivă”, a spus antrenorul Călin Moldovan. În 2018, “galben-albaștrii” s-au impus, cu același scor 3-2, în confruntările cu Metalurgistul, mai întâi la Cugir, în aprilie (gol Al. Costea, în ultimul minut) și apoi, în 28 august, pe propriul teren, în Cupa României, când oponenții au folosit rezervele. Este al treilea duel la Galda de Jos, în Liga a 3-a, pentru cele două, precedentele fiind remize: 0-0 în 2014, la meciul de debut al amfitrionilor în eșalonul terț (“supraviețuitori” Frențiu, Haiduc, Cernea, Baghiu, versus Itu, M. Neagu și Necșulescu), respectiv 1-1 în 2017.

ELIT

Mihail David - 2020

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...