// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');
Festivalul Roman Apulum - 2019

Sâmbătă, la Ighiu, ultimul derby “de Alba” al sezonului: Performanța – Unirea Alba Iulia, confruntarea orgoliilor județene

Sâmbătă, de la ora 18.00, la Ighiu în etapa ce trage cortina peste actuala stagiune a Ligii a 3-a, este prevăzut ultimul derby “de Alba”, între Performanța și Unirea Alba Iulia. O dispută ce se anunță încinsă, chiar dacă miză este doar pentru amfitrioni, care pot urca pe poziția secundă, în funcție și de rezultatul de la Avrig, pe care-l va obține Fotbal Comuna Recea.

*Unirea Alba Iulia, campioana județului!

Dacă în planul general al rezultatelor, Unirea Alba Iulia este cea mai modestă dintre competitoarele județene, nu la fel stau lucrurile pentru “alb-negrii” în ceea ce privește confruntările cu echipele din Alba. Gruparea din Cetatea Marii Uniri este singura invincibilă în acest campionat în duelurile directe, strângând 11 puncte. În 2018, Selagea și compania nu au pierdut pe terenuri străine, având plasa imaculată, 0-0 la Cugir și 3-0 la Galda. În schimb ighienii au capotat și au suferit eșecuri, 1-3 sub Drăgana și 0-3 cu Industria, ambele în deplasare.

*Sezonul trecut, remiză spectaculoasă

Sezonul trecut, la Ighiu, la confruntarea dintre cele două conjudețene s-a înregistrat o remiză spectaculoasă, scor 2-2 (2-1). Amfitrionii au condus în două rânduri prin dubla lui Tineiu (5, 37), iar Unirea a egalat prin tinerii An. David (36) și S. Culda (79). Comparativ cu precedentul joc direct de la Ighiu, din 14 aprilie 2017, în Vinerea Mare, au dispărut din cele două distribuții Dr. Pop, Miroiu, M. Cristea, Oniche, Ciorchină și Oprița (Performanța), respectiv B. Ștef, G. Toma, S. Culda, sau M. Oprea (Unirea Alba Iulia), în vreme ce I. Grozav și Cr. Păcurar au schimbat tabăra, drumul în sens invers fiind parcurs de ex-uniristul Joldeș. Așadar, un joc al orgoliilor, pe care niciuna dintre  combatante nu-și permite să-l rateze, în condițiile în care atât pentru Performanța, cât și pentru Unirea Alba Iulia, se anunță o vară fierbinte.

Dan HENEGAR