Sâmbătă, începând cu ora 11.00: Tabăra antică a Gărzii Apulum în curtea Palatului Copiilor din Cetatea Alba Carolina

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Sâmbătă, 6 mai 2017, începând cu ora 11, în curtea Palatului Copiilor din Cetatea Alba Carolina se va deschide o tabără antică a Gărzii Apulum. Cu această ocazie vor fi organizate o serie de ateliere antice, precum cele de scriptoria, plante medicinale, jocuri romane, fierărie, pielărie, monetărie etc.

De asemenea, cei care vor vizita tabăra, care va fi deschisă până la ora 17.00, vor putea interacționa cu legionarii romani, dacii, gladiatorii și frumoasele dansatoare, care compun cele patru formații, reunite sub numele de Garda Apulum. Este vorba de Legiunea XIII Gemina, Lupii Apoulonului, Ludus Apulensis și Magna Nemesis, patru formații de reenactment antic, compuse din voluntari albaiulieni, care au luat naștere în urma unor proiecte inițiate Muzeului Național al Unirii Alba Iulia.

USR - Alegeri parlamentare 2020

De precizat că tabăra antică a Gărzii Apulum va funcționa doar de două ori în fiecare lună, în zilele de sâmbătă. Mai exact, pentru luna mai, atelierele antice vor putea fi văzute doar în zilele de 6 și 20 mai.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Alba Iulia cu sprijinul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia.

Foto: arhiva

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419