SÂMBĂTĂ: Concert Crossroads, la Alba Iulia. Una dintre cele mai importante formații corale din Statele Unite, „Johnson Ferry”, în ”cealaltă capitală”. 120 de artiști, pe scena din Piața Cetății

cor 1Munca asiduă depusă pentru restaurarea Cetații, bunăvoința autorităților și ospitalitatea notorie a românilor au inspirat un grup de americani, care în ultimii ani au vizitat consecvent Alba Iulia, să mobilizeze  corul și orchestra unei mari comunități creștine din zona Atlanta, Statele Unite, pentru un concert în cea mai mare Cetate din România.

Dincolo de a da prilejul transmiterii unui mesaj creștin, americanii vor întreprinde câteva acțiuni umanitare succesive, la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia și în cadrul secției de Pediatrie aparținând Spitalului Județean de Urgență.

ELIT

Albaiulienii îi vor putea vedea performând în cateva puncte din oraș, sâmbătă 11 iulie, dar și săptămâna viitoare, de luni până miercuri.

Cei ce vor ajunge la evenimentul principal organizat în Piața Cetății, sâmbătă, 11 iulie, ora 20.00, la Concertul Crossroads, îi vor întâlni pe membrii  uneia dintre cele mai importante formații corale de gen din Statele Unite, Corul și Orchestra „Johnson Ferry” (90 de membri ai corului și 30 de instrumentiști).

Mihail David - 2020

”Bariere Interzise Total – a fost unul dintre conceptele esențiale după care ne-am ghidat, încă de la începutul eforturilor noastre de “scoatere în lume” și promovare a Cetății Alba Carolina. Adică ne-am dorit să deschidem larg toate porțile Cetății, oricui are ceva de spus, cântat, dansat, desenat, sculptat etc. oricărei forme de manifestare artisică.

Indiferent cine sunt și de unde vin artiștii, de dincolo de ocean, din China sau Siberia. Indiferent de rasă, cultură, religie sau convingeri. Doar așa Cetatea poate deveni acel spațiu cosmopolit, multicultural la care am visat și pe care ni l-am dorit cu totii.

Vizita americanilor din acest week-end și concertul pe care îl vor susține, nu fac altceva decât să ne confirme că am reușit în munca noastră de promovare a Cetății, că lumea ( în sensul cel mai propriu al cuvântului) a aflat de Alba Iulia și Cetatea ei și își dorește să fie aici. Sunt cu atât mai bine primiți cu cât scopul venirii lor este unul nobil, caritabil.” a declarat Mircea Hava, primar de Alba Iulia.

2013 Johnson Ferry Christmas Festival from Johnson Ferry on Vimeo.

(C.M.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

16 Comentarii

c 9 iulie 2015 at 18:23

Bai hava… americanii aia sunt pocaiti (baptisti) si nu vin aici pentru Cetatea ta ! Asa ca nu o mai freca cu realizarile tale ca deja ne plictisesti !

Bulă 9 iulie 2015 at 21:24

Ai ramas mai „c” cu mentalitatea de pe vremea marelui carmaci Ceausescu.
Doar atunci „pocaitii”erau marginalizati. Acum suntem deja in secolul XXI.
Inca te mai poti pocai si tu!

dolfi 9 iulie 2015 at 18:24

cat costa circul asta cu clowni mcdonalds made in usa?

mariana mirela badea 9 iulie 2015 at 19:29

nu te costă nimic pt. că este în aer liber nu la casa de cultură și totuși dacă se ținea concertul la casa de cultură tot nu costa nimic.Dumnezeu nu îți cere nici un ban ca să-ți ierte păcatele.

dolfi 9 iulie 2015 at 19:52

Care Dumnezeu? Al ortodocsilor, catolicilor ori al pocaitilor?

Mihai 9 iulie 2015 at 23:25

Esti un pierdut ma dolfi. Oamenii astia nu fac decat bine. Te a ratat mama ta la nastere idiotule.

dolfi 9 iulie 2015 at 23:31

hai sictir fraiere, să facă bine pe gratis… nu pe banii publici ai inteles? daca nu intreab-o pe mă-ta care te-a ouat!

NO 10 iulie 2015 at 0:00

Mai dolfi, in primul rand, Dumnezeu e UNUL, nu al ortodocsilor, nu al catolicilor sau al pocaitilor, si Dumnezeu nu o sa te intrebe la sfarsit ce ai fost? ortodox? catolic? protestant? etc… Singura diferenta o face Hristos, restul sunt doctrine…
Iar, cu privire la banii publici, cred ca nu ai citit cu atentie.. E un concert caritabil. Asta ce inseamna? Ca oamenii astia sunt platiti?

Io Nescu 10 iulie 2015 at 9:29

Dumnezeu e o marfa, pe care ortodocsii o impacheteaza intr-un fel, catolicii altfel, si pocaitii altfel (cel mai naspa de altfel)

Democratul 10 iulie 2015 at 9:58

„Naspa” esti tu tovarasul Io Nascu!
Ai ramas, ca multi altii, cu vechea mentalitate: cine nu-i ortodox e pocait.
Rasfoieste putin Constitutia actuala si n-o sa gasesti nicaieri notiunea de „ortodocsi, catolici si pocaiti (cel mai naspa)”.

Io Nescu 10 iulie 2015 at 10:55

macar ortodocsii si catolicii te lasa in pace, nu te sacaie cum fac niste unii care vin cu maculatura colorata si-ti bat la usa insistent

mike 10 iulie 2015 at 2:13

Christos face differenta (El sa oferit odata si pentru totdeauna ca jertfa de ispasire) dar, si cum ne raportam noi la jertfa Domnului– Ioan 3-16– Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea , ca a dat pe singurul Lui Fiu , pentru ca -ORICINE-CREDE-in El sa nu piara ,ci sa aiba viata vesnica. — asa ca e la alegerea noastra sa ,sau sa nu credem si sa traim viata ,dupa voia Lui. —Apoi -dolfi- !!!daca mergi la Ortodosi ,chiar popa o sa-ti spuna– pocaiestete !! Americanii deasemenea cheama oameni la pocainta–deci nu te mai agita ,concertul e caritabil (intrare libera ) so .God bless you.

Cris 10 iulie 2015 at 7:19

Dolfi incearca sa apreciezi initiativa, intentia oamenilor de a ajuta de a face ceva pt societate; ba chiar mai mult sa faci si tu ceva pt societate in loc sa critici. Nu te crampona in religii atunci cand vine vorba de a face bine celor din jur si de ce nu, a asculta o orchestra si un cor= cultura si inca pe gratis pt tine!
Legat de bani, stai linistit ca tu personal nu platesti nimic pt ca alti oameni sa faca bine; concertul nu e organizat pe bani publici, oamenii nu sunt platiti sa faca asta ci o fac in scopuri caritabile cum ziceau si altii!
Bucura-te de initiativa si critica mai putin= vei fi un om mai fericit!

traian 10 iulie 2015 at 10:16

Bai oameni buni, 120 de oameni vin peste ocean la noi pe banii lor, sa dea un concert. Cum se poate sa debitezi asemenea lucruri? Sincer ar trebui sa gandim cu totii mai mult inainte sa fim asa de saritori la a cataloga.

Herdolf 10 iulie 2015 at 15:44

Muzica corala este tot mai rar intalnita.
Sigur o sa fie de calitate si trebuie vazut evenimentul.

intrebare
Unde este scena, jos in santuri sau sus pe platou?

cris 10 iulie 2015 at 18:27

Sus pe platou in fata universitatii, fostul parc custoza.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...