Rămâi conectat

Politică Administrație

Salariul minim pe economie în 2016 va crește la 1.200 lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Salariul minim brut pe economie va ajunge la 1.200 de lei în 2016.

Anuntul a fost facut in cadrul dezbaterii pe tema Planului National Anti-Saracie si Promovare a Incluziunii Sociale 2014-2020, organizata de Fundatia Friedrich Ebert Romania.

salariul minim pe economie„In 2011, salariul minim era 675 de lei, anul acesta, la 1 iulie, va fi de 1.050. Vrem si cu siguranta il vom duce anul viitor la 1.200 de lei. Avem angajati platiti foarte prost, nu e vorba de un venit exagerat, cred cu adevarat ca stabilirea unei limite din ce in ce mai mare a venitului minim care poate fi acordat pentru munca implicand taxe si alte lucruri reprezinta o masura cu care putem sa miscam niste lucruri in aceasta directie”, a precizat seful Guvernului, citat de ziare.com.

La 1 ianuarie 2015, salariul minim brut pe tara a crescut de la 900 la 975 de lei, iar in iulie va ajunge la 1.050 de lei.

De aceasta majorare beneficiaza 1,5 milioane de angajati.

„De majorarea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata va beneficia un numar de circa 1.471.356 salariați, dintre care 488.630 salariati in sectorul bugetar si 982.726 salariati in sectorul concurential, corespunzator cuantumului de 1.050 lei lunar”, se arata in hotararea de guvern adoptata in luna decembrie a anului trecut.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea