Rămâi conectat

Actualitate

Salariul minim brut ar putea fi majorat cu 450 de lei, iar pensiile cu 10%. De când ar intra în vigoare noile măsuri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Salariul minim brut ar putea fi majorat cu 450 de lei, iar pensiile cu 10%. De când ar intra în vigoare noile măsuri

O propunere făcută de către social-democrați arată că salariul minim brut ar putea crește cu 450 de lei, la momentul actual fiind discutat un nou pachet de măsuri socio-economice. De asemenea este analizată și creșterea pensiilor, însă niciun oficial nu a venit cu explicații referitor la acest subiect.

Ministrul Muncii a anunțat, la Antena 3, că PSD va propune că pensiile să fie majorate cu un procent mai mare de 5,1%. Mai exact, variantele sunt 8, 10 sau 15%, cât este rata inflaţiei astăzi. De asemenea, trebuie să se ia o decizie privind creșterea plafonului până la care pensionarii sunt scutiţi de plata impozitului pe venit.

„Noi am discutat și vom propune o majorare mai mare decât formulă din lege care prevede majorări de 5%, 5,1%”, a spus Marius Budăi, la Antena 3.

Majorarea ar fi bine-primită, spun românii însă, tot nu ar fi suficientă.

„Pensiile sunt extrem de mici, nu mici. La unele pensii ar trebui în funcție de valoarea pensiei să se majoreze. Ar putea să ia de la pensiile nesimțite de câștigă cât o casă și să le dea celor care sunt sub nivelul bunului simț”, spun oamenii.

Salariul minim ar putea creşte şi el de la 1 ianuarie, până la 3.000 de lei brut, o sumă infimă pentru românii care abia mai fac faţă valului inflaţionist.

„Chiar trebuia să se facă asta de foarte mult timp. Chiar dacă e târziu, e o idee foarte bună. Și așa trag de salariile noastre foarte mult. 50% facem cu statul. Nu știu dacă vor reuși să facă asta”, cred românii.

Propunerea PSD din pachetul pe care îl va prezența Marcel Ciolacu miercuri: salariul minim pe economie va crește de la 2550 lei brut la 3000 de lei, din care 200 de lei sunt neimpozabili.

Sursa: antena3.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Medicamente mult mai scumpe pentru români : Procentul de creștere s-a mărit cu peste 20%

Bogdan Ilea

Publicat

în

Medicamente mult mai scumpe pentru români : Procentul de creștere s-a mărit cu peste 20% Medicamentele rămân printre cele mai afectate produse de inflație, care cu toate că a scăzut cu 6.6% în lun martie, continuă să afecteze oamenii care au nevoie constantă de medicamente. Potrivit specialiștilor, în timp ce prețurile la alimente rămân relativ […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea