Salariul minim brut ar putea fi majorat cu 450 de lei, iar pensiile cu 10%. De când ar intra în vigoare noile măsuri
Salariul minim brut ar putea fi majorat cu 450 de lei, iar pensiile cu 10%. De când ar intra în vigoare noile măsuri
O propunere făcută de către social-democrați arată că salariul minim brut ar putea crește cu 450 de lei, la momentul actual fiind discutat un nou pachet de măsuri socio-economice. De asemenea este analizată și creșterea pensiilor, însă niciun oficial nu a venit cu explicații referitor la acest subiect.
Ministrul Muncii a anunțat, la Antena 3, că PSD va propune că pensiile să fie majorate cu un procent mai mare de 5,1%. Mai exact, variantele sunt 8, 10 sau 15%, cât este rata inflaţiei astăzi. De asemenea, trebuie să se ia o decizie privind creșterea plafonului până la care pensionarii sunt scutiţi de plata impozitului pe venit.
„Noi am discutat și vom propune o majorare mai mare decât formulă din lege care prevede majorări de 5%, 5,1%”, a spus Marius Budăi, la Antena 3.
Majorarea ar fi bine-primită, spun românii însă, tot nu ar fi suficientă.
„Pensiile sunt extrem de mici, nu mici. La unele pensii ar trebui în funcție de valoarea pensiei să se majoreze. Ar putea să ia de la pensiile nesimțite de câștigă cât o casă și să le dea celor care sunt sub nivelul bunului simț”, spun oamenii.
Salariul minim ar putea creşte şi el de la 1 ianuarie, până la 3.000 de lei brut, o sumă infimă pentru românii care abia mai fac faţă valului inflaţionist.
„Chiar trebuia să se facă asta de foarte mult timp. Chiar dacă e târziu, e o idee foarte bună. Și așa trag de salariile noastre foarte mult. 50% facem cu statul. Nu știu dacă vor reuși să facă asta”, cred românii.
Propunerea PSD din pachetul pe care îl va prezența Marcel Ciolacu miercuri: salariul minim pe economie va crește de la 2550 lei brut la 3000 de lei, din care 200 de lei sunt neimpozabili.
Sursa: antena3.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor
România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor Deși România are resurse hidrografice din belșug și unele dintre cele mai apreciate izvoare de apă minerală de pe continent, am ajuns să plătim pe litrul de apă mai mult ca locuitorii din statele mai bogate ale Europei. […]
Radu Georgescu: Într-o țară civilizată, măsurile fiscale erau votate prin referendum de către populație. Planul nu rezolvă deficitul bugetar, dar va duce economia României în recesiune
Radu Georgescu: Într-o țară civilizată, măsurile fiscale erau votate prin referendum de către populație. Planul nu rezolvă deficitul bugetar, dar va duce economia României în recesiune Economistul Radu Georgescu face o comparație între cum a fost aprobat planul fiscal în România și cum se procedează într-o țară civilizată, cum e de exemplu Elveția, unde toate […]
Subvenții APIA doar pentru fermele mai mari de 2 hectare. Peste 225.000 de producători agricoli vor rămâne fără bani
Subvenții APIA doar pentru fermele mai mari de 2 hectare. Peste 225.000 de producători agricoli vor rămâne fără bani Una dintre cele mai controversate măsuri incluse în noul program de guvernare vizează direct micii fermieri din România. Executivul propune creșterea suprafeței minime eligibile pentru a beneficia de plăți directe, de la 1 hectar la 2 […]