Rămâi conectat

Actualitate

Salariile primarilor ar putea ajunge până la 23.000 de lei brut: Proiectul, pe masa parlamentarilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Salariile primarilor ar putea ajunge până la 23.000 de lei brut: Proiectul, pe masa parlamentarilor

Salariile primarilor din România ar putea creşte până la 23.000 de lei brut, începând cu 1 iulie, ceea ce înseamnă şi cu mii de lei în plus faţă de cât sunt acum. Potrivit Antena 3, în Parlament se află un proiect care, dacă va fi adoptat, va face ca salariile primarilor să crească semnificativ.

Acum, salariile primarilor sunt calculate în funcţie de salariul minim pe economie, iar acestea au fost plafonate la salariul minim pe economie aflat în plată în 2019, de 2.080 lei. În prezent, aleşii vor ca plafonarea să se facă la salariul minim pe economie aflat în plată în 2021, adică 2.300 de lei.

Creşterea salariilor pentru primari ar fi trebuit votată la pachet, săptămâna trecută, dar din cauza unei erori materiale, proiectul trebuie votat din nou. Amendamentul a fost însuşit de deputatul PSD Adrian Solomon şi prevede că salariile primarilor nu vor mai fi plafonate la salariul minim din 2019, ci la salariul minim din 2021.

Salariile primarilor se calculează în functie de salariul minim pe economie aflat în plată. În 2019, acesta era 2.080 lei, în 2021, este de 2.300 lei, informează Antena 3.

Sursa: dcbusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea