Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Salariile din educație ar putea fi ÎNGHEȚATE și în 2022: Proiect de Ordonanță de Urgență

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Salariile din educație ar putea fi ÎNGHEȚATE și în 2022: Proiect de Ordonanță de Urgență

Potrivit unui proiect de ordonanță de urgență publicat miercuri noaptea de Ministerul de Finanțe, salariile din Educație vor fi înghețate în anul 2022. Documentul prevede prorogările, sau amânările pe care Guvernul le va face înainte de adoptarea bugetului, pentru a evita cheltuieli cu impact bugetar mare.

Inițial, surse guvernamentale au declarat că se discută exceptarea creșterii salariilor profesorilor de la prorograre, lucru care ar fi echivalat cu acordarea salariilor mărite.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Salariile cadrelor didactice de predare ar fi trebuit să crească până la nivelul grilei de salarizare din 2022 încă din anul 2020, dar majorarea a fost succesiv amânată de Guvernele Orban și Cîțu, iar acum și de Guvernul Ciucă, dacă proiectul va fi adoptat în această formă.

Proiectul prevede că „prin derogare de la prevederile art. 38 alin. (4) și (4^1) lit. c) din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, în anul 2022, începând cu data de 1 ianuarie, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor de funcţie/salariilor de funcţie/ indemnizațiilor de încadrare lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se menține la același nivel cu cel ce se acordă pentru luna decembrie 2021 în măsura în care personalul ocupă aceeași funcție și își desfășoară activitatea în aceleași condiții”.

Profesorii ar fi trebuit să primească o majorare cu 16%, în medie, a salariilor de bază.

Prin același proiect, Educația nu va primi 6% din PIB nici în 2022, al 11-lea an în care prevederea legală este amânată.

În prezent, articolul 38, alin. (4^1), lit.c) din Legea 153.2017 prevede că „personalul didactic de predare, personalul didactic auxiliar, personalul didactic de conducere şi personalul de îndrumare şi control din învăţământ beneficiază începând cu 1 septembrie 2021 de salariile de bază prevăzute de lege pentru anul 2022”.

Reamintim că la negocierile pentru formarea noului Guvern PSD-PNL-UDMR, PSD a cerut creșterea salariilor profesorilor de la 1 ianuarie 2022.

Sursa: edupedu.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră! Nicolae Furdui Iancu își aniversează 45 de ani de la începutul carierei sale, în seara de Paște, 5 mai, la TVR 1. Cântece, dansuri și multe surprize, atât pentru artist cât și pentru public urmează să fie prezentate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea