Rămâi conectat

Actualitate

Salarii mai mari pentru angajații Caselor Naționale de Pensii: Majorări salariale de până la 1.500 de lei net, de la 1 ianuarie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Salarii mai mari pentru angajații Caselor Naționale de Pensii: Majorări salariale de până la 1.500 de lei net, de la 1 ianuarie 2024

Mii de angajați ai statului vor avea parte de măriri salariale de până la 1.500 de lei net, începând cu data de 1 ianuarie 2024.

portofel cu bani

Este vorba despre o bună parte a angajaților Caselor Naționale de Pensii Publice. După zile întregi de proteste, guvernanții le-au promis creșterea salariilor începând cu 1 ianuarie 2024.

Biroul Național Sindical anunță că protestele se suspendă.

”Angajații din Casele de Pensii își suspendă protestul după ce guvernanții au decis creșterea salariilor acestora.

Reprezentanții Blocului Național Sindical împreună cu reprezentanții angajaților din Casa Națională de Pensii Publice au avut astăzi o întâlnire cu prim-ministrul României, Ion Marcel Ciolacu dar și cu ministrul Finanțelor, Ion Marcel Boloș și ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, pe tema protestului angajaților din sistemul de pensii.

Citește și: FOTO | Protestele la Casa Județeană de Pensii Alba continuă: Care sunt revendicările funcționarilor

În urma discuțiilor, aceștia au ajuns la un acord în ceea ce privește alinierea salarizării angajaților din Casele Județene de Pensii la nivelul Casei Naționale de Pensii Publice.

Mai exact, au hotărât creșteri salariale cuprinse între 330 de lei și 1.500 de lei net pentru aproximativ 3.000 de angajați, în vederea rezolvării inechităților salariale prezente.

Veniturile acestora ar urma să crească de la 1 ianuarie 2024.

Soluția va fi inclusă într-o Ordonanță de Urgență. Astfel, cele două părți au stabilit ca luni, 04 decembrie 2023, să aibă loc o nouă întâlnire de lucru la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale pentru definitivarea actului normativ ce urmează a fi adoptat de Guvern.

Protestul angajaților din casele de pensii se suspendă”, anunță Biroul Național Sindical.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Codul Rutier 2024: Care sunt documentele care nu trebuie să le lipsească șoferilor în cazul unui control al Poliției Rutiere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Codul Rutier 2024: Care sunt documentele care nu trebuie să le lipsească șoferilor în cazul unui control al Poliției Rutiere Conducătorii auto sunt nevoiți să aibă asupra lor mai multe documente pentru a le prezenta în cazul unui control, dacă sunt opriți de poliția rutieră, însă deși unele pot fi și în format electric, altele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea