Rămâi conectat

Actualitate

Salariații din mai multe domenii vor fi scutiți de la plata impozitului pe venit: Ce prevede inițiativa legislativă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Salariații din mai multe domenii vor fi scutiți de la plata impozitului pe venit: Ce prevede inițiativa legislativă

O serie se angajați români ar putea să fie scutiți de la plata impozitului pe venit, potrivit unei inițiative legislative care se află pe masa de lucru a senatorilor.

În expunerea de motive a inișiativei legislative se spune că neincluderea industriei de fabricare a băuturilor în sfera de aplicare a Legii 135/2022 va avea un impact semnificativ, cu efecte negative pe termen mediu şi lung, generând un dezechilibru major în industria alimentară.

În document se mai spune că aceste companii din sectorul băuturilor susţin circa 15.000 angajaţi direcţi care vor fi direct afectaţi de această măsură. discriminatorie. Sectorului băuturilor se supune aceloraşi reguli şi norme legislative (atât naţionale cât şi europene) aplicabile restului industriei producătoare de alimente: normele privind siguranţa alimentară, inclusiv cele sanitar veterinare, cele privind etichetarea, informarea şi protecţia consumatorului, legislaţia specifică privind ambalajele şi protecţia mediului.

Elit - Gustul Desăvârșit

Totodată, sectorul băuturilor reprezintă o componentă de bază a intregului lanţ alimentar, mai ales în perioade dificile, aşa cum a fost perioada pandemiei. In ultimii doi ani, industria de fabricare a băuturilor a reprezentat un pilon important in procesul de menţinere a lanţului alimentar, fiind nevoită să adopte măsuri excepţionale pentru a se adapta condiţiilor de criză sanitară şi economică.

Documentul mai spune și că o creşterea selectivă a salariilor angajaţilor din industria alimentară va genera o dicriminare nejustificată în piaţa muncii, întrucât unii dintre ei vor avea venituri nete mai mici în raport cu remuneraţia poziţiilor similare din alte ramuri ale sectorului alimentar pentru competenţe şi muncă similare.

La un salariu brut de 3.000 lei, angajatul primeşte un salariu net de 1.775 lei în condiţiile actuale, respectiv 2.363 lei în condiţiile Legii 135/2022, ceea reprezintă, pentru angajat, o creştere a venitului net de 588 lei/lună.

Diferenţa devine mai importantă pe măsură ce nivelul salariului brut creşte. Pentru un salariu brut de 5.000 lei, angajatul beneficiază de un salariu net de 2.925 lei in condiţiile actuale, respectiv de 3.938 lei în condiţiile Legii 135/2022, însemnând o diferenţă în plus de 1.013 lei.

Inițiatorii mai spun că dacă aceste discrepanţe nu vor fi îndreptate de urgenţă, există un risc major de pierdere a forţei de muncă specializate şi a competitivităţii acestei industrii importante pentru economia României.

”Prin urmare, propunem completarea articolului 60, punctul 7, litera a) cu codul CAEN 11 — Fabricarea băuturilor. Faţă de cele prezentate, vă inaintăm prezenta propunere legislativă spre dezbatere şi adoptare, în procedură de urgenţă.

01 – Distilarea, rafinarea şi mixarea băuturilor alcoolice

02 – Fabricarea vinurilor din struguri

03 – Fabricarea x:idrului şi a altor vinuri din fructe

04 – Fabricarea altor băuturi nedistilate, obţinute prin fermentare

05 – Fabricarea berii

06 – Fabricarea malţului

07 – Producţia de băuturi răcoritoare nealcoolice; producţia de ape minerale şi alte ape îmbuteliate”, se spune în propunerea de modificare a legii.

Sursa: dcbusiness.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

9 noiembrie 2022, COVID-19 în Alba. 8 noi infectări și niciun deces, în ultimele 24 de ore, în județ

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

9 noiembrie 2022, COVID-19 în Alba. 8 noi infectări și niciun deces, în ultimele 24 de ore, în județ

La nivelul județului Alba, miercuri, 9 noiembrie 2022, s-au înregistrat 3 noi infectări cu COVID-19 potrivit datelor transmise de DSP Alba.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Alba, nu a fost înregistrat niciun deces în rândul persoanelor bolnave de COVID-19.

Elit - Gustul Desăvârșit

Atfel, numărul total al cazurilor înregistrate ajunge la 59498 de persoane confirmate, 58268 persoane vindecate, 1.311 decese.
Marți, în județul Alba au fost prelucrate în total 189 de teste, 36 PCR, 153 de teste rapide. Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 502224 mai exact, 365618 de teste PCR și 136606 de teste rapide.

 

De unde provin cazurile:

ALBA IULIA – 1
AIUD – 1
BLAJ – 2
SEBEȘ – 1

Reinfectări:
ALBA IULIA – 1
BLAJ – 1

ORAŞ CUGIR 18
CETATEA DE BALTĂ 2
ROŞIA DE SECAŞ 1
ORAŞ TEIUŞ 4
MUNICIPIUL AIUD 10
MUNICIPIUL ALBA IULIA 25
SĂSCIORI 2
MUNICIPIUL SEBEŞ 10
MUNICIPIUL BLAJ 5
ŞONA 1
ORAŞ OCNA MUREŞ 3
ORAŞ CÂMPENI 1
ALBAC 0
ALMAŞU MARE 0
ARIEŞENI 0
AVRAM IANCU 0
BERGHIN 0
BISTRA 0
BLANDIANA 0
BUCERDEA GRÂNOASĂ 0
BUCIUM 0
CÂLNIC 0
CENADE 0
CERGĂU 0
CERU-BĂCĂINŢI 0
CIUGUD 0
CIURULEASA 0
CRĂCIUNELU DE JOS 0
CRICĂU 0
CUT 0
DAIA ROMÂNĂ 0
DOŞTAT 0
FĂRĂU 0
GALDA DE JOS 0
GÂRBOVA 0
GÂRDA DE SUS 0
HOPÂRTA 0
HOREA 0
IGHIU 0
ÎNTREGALDE 0
JIDVEI 0
LIVEZILE 0
LOPADEA NOUĂ 0
LUNCA MUREŞULUI 0
LUPŞA 0
METEŞ 0
MIHALŢ 0
MIRĂSLĂU 0
MOGOŞ 0
NOŞLAC 0
OCOLIŞ 0
OHABA 0
ORAŞ ABRUD 0
ORAŞ BAIA DE ARIEŞ 0
ORAŞ ZLATNA 0
PIANU 0
POIANA VADULUI 0
PONOR 0
POŞAGA 0
RĂDEŞTI 0
RÂMEŢ 0
RIMETEA 0
ROŞIA MONTANĂ 0
SĂLCIUA 0
SĂLIŞTEA 0
SÂNCEL 0
SÂNTIMBRU 0
SCĂRIŞOARA 0
ŞIBOT 0
SOHODOL 0
ŞPRING 0
STREMŢ 0
ŞUGAG 0
UNIREA 0
VADU MOŢILOR 0
VALEA LUNGĂ 0
VIDRA 0
VINŢU DE JOS 0

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

”Jocul de-a v-ați ascunselea” cu gunoaiele menajere ale cetățenilor din Alba Iulia continuă! Molozul și deșeurile se amestecă, într-un peisaj sinistru

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

”Jocul de-a v-ați ascunselea” cu gunoaiele menajere ale cetățenilor din Alba Iulia continuă! Molozul și deșeurile se amestecă, într-un peisaj sinistru

În cartierul Lumea Nouă, cum este cunoscut de albaiulieni, problema depozitării gunoaielor în spatele stației de transformare este departe de a fi rezolvată.

Acum trei săptămâni a fost deschis un dosar penal „in rem” pentru fapte de îngropare a deșeurilor și de eliminare a deșeurilor în spații neautorizate, infracțiuni pedepsite cu închisoare de la 3 la 5 ani sau cu amendă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Situația nu s-a îmbunătățit, ba din contră, se încearcă ascunderea gunoaielor mai adânc în rampă! Prin stufărișul din cel mai adânc punct din rampă se găsesc de la haine aruncate, pahare si sticle de plastic, pana la saci menajeri întregi.

”Chiar de mîine se vor ridica ca și “rampe neconforme”! Am dat dispoziția de astăzi! Din păcate acolo e un loc unde din trei in trei luni, ridicam zeci de tone! Din păcate pentru unii din zona a devenit afacere!” a declarat Primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa.

Reprezentanții firmei de salubritate contractoare din Alba Iulia se declară ”neștiutori” asupra situației: ”Colegii noștri? Când s-a întâmplat asta? Nu există sesizări scrise. S-au mai făcut reclamații telefonice”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

SURSE: Taxele locale ar putea rămâne la nivelul actual și în 2023. Coaliția de guvernare ar putea renunța la majorare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Taxele locale ar putea rămâne la nivelul actual și în 2023. Coaliția vrea să renunțe la ideea majorării, la o lună după ce aceasta abia trecuse de Senat.

Impozitele locale ar putea rămâne neschimbate anul viitor. Coaliția de guvernare ar putea renunța la majorarea acestor taxe, potrivit unor surse TVR INFO. Sunt așteptate și deciziile pentru majorarea pensiilor și pentru reglementarea pieței energiei. PSD și PNL văd însă diferit soluțiile. Miercuri ar urma să aflăm ce au hotărât liderii coaliției.

Elit - Gustul Desăvârșit

Se pare că liderii coaliției nu au reușit să se înțeleagă cu reprezentanții autorităților locale, cu primarii, pe chestiunea majorării acestor taxe și impozite.

Potrivit surselor TVR INFO, edilii ar fi dorit ca executivul și coaliția, în Parlament, să-și asume impunerea obligativității introducerii acestor majorări de taxe cu 50% la baza de impozitare pe imobile, dar la nivelul coaliției s-a decis să se renunțe la idee, la o lună după ce abia trecuse de Senat.

Drept urmare, la Camera Deputaților este posibil ca, după o nouă discuție în coaliție, să se treacă la respingerea acestei ordonanțe.

În ceea ce privește pensiile, în continuare sunt disensiuni.

Liberalii doresc o majorare de aproape 15%, în timp ce social-democrații merg pe ideea unei creșteri la 11-12%, iar de restul banilor care sunt direcționați în acest sens să se acorde acele ajutoare către anumite categorii de pensionari vulnerabili, iar aici vorbim despre o posibilitate a creșterii plafonului maximal.

Dacă până acum se acordau ajutoare financiare pentru pensionari care au venituri de până în 2.200 de lei, se ia în considerare majorarea acestui plafon până la 4 mii de lei.

Sursa: stiritvr.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea