Rămâi conectat

Actualitate

Sală de sport cu 500 de locuri la Galda de Jos. Investiția se ridică la 2.500.000 de lei

Bogdan Presecan

Publicat

în

Comuna Galda de Jos va putea găzdui din acest an evenimente și competiții sportive la care să participe 500 de spectatori, situație la care încă Alba Iulia doar speră, având în vedere că cea mai performantă sală de sport, cea a Universității „1 Decembrie 1918”, nu depășește 250 de locuri în tribune.

La Galda de Jos vor demara în scurt timp lucrările de construire al acestui obiectiv abmițios, care va fi amplasat la drumul principal, lângă terenul de sport din localitate. Investiția se ridică, potrivit vicepreședintelui CJ Alba Florin Roman, la suma de 2.500.000 de lei, bani proveniți de la bugetul local al comunei și din fonduri guvernamentale.

“Am discutat cu primarul Galdei, Romulus Raica despre proiectul deja întocmit, al unei frumoase săli de sport la Galda de Jos, care va fi amplasată lângă terenul de fotbal. Noua sală, ridicată din fonduri locale si guvernamentale, va costa în jur de 25 de miliarde de lei vechi și va avea o capacitate de 500 de locuri. Așa că, dacă am rămas și fără fotbal, după terminarea sălii, nu m-ar mira să ne mutăm la Galda cu competițiile sportive. Acest exemplu, rusinos pentru Alba Iulia, de laudat pentru Galda, arată ca se poate, dar si cât preț pun edilii dintr-un municipiu resedinta de județ si de comuna pe sport.”, a mai precizat Florin Roman.

Conducerea Consiliul Județean Alba, împreună cu Primăria Galda de Jos și reprezentanții Apa CTTA, caută soluții pentru a rezolva problema alimentării cu apa la Benic, Cetea si Galda.

Potrivit lui Florin Roman, “una din solutiile tehnice ar fi ca rețeaua să treacă prin spatele caselor, întrucât CJ Alba nu dorește afectarea drumului județean, dar solutia finala va fi luată in cadrul unei dezbateri publice cu cetățenii din cele trei sate si după ce specialiștii vor convenii traseul optim pentru conducta.”

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Codul rutier 2024 – modificări. Vârstnicii își vor reînnoi permisul de conducere mai des

Unirea Ziarul

Publicat

în

Codul rutier 2024 – modificări. Vârstnicii își vor reînnoi permisul de conducere mai des Potrivit unui proiect de modificare a Codului Rutier, septuagenarii vor fi obligați să repete analizele medicale pentru carnet o dată la cinci ani, iar octogenarii, din doi în doi ani. Parlamentarii care au venit cu această inițiativă spun că astfel vor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea