Rămâi conectat

Sport

Șahistul CSU Alba Iulia, Mihnea Costachi, câștigător la Festivalul Internaţional de Şah “LIONS” de la Cluj Napoca

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Juniorul Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia) s-a impus la Festivalul Internaţional de Şah “LIONS” de la Cluj Napoca, competiţie organizată de CSM Cluj-Napoca şi CS Pegas Cluj-Napoca cu sprijinul clubului Lions din Cluj-Napoca.

Mihnea Costachi sah 12“Cotat cu prima şansă la câştigarea turneului de juniori sub 18 ani, campionul albaiulian a câştigat primele 6 partide, lăsând o singură remiză în ultima rundă, rezultat suficient pentru a-i devansa pe Benedek Istvan, Toth Botond-Artur (ambii de la CSS Odorheiul Secuiesc) şi Rareş Moldovan (LPS Satu Mare), toţi cu 5,5 puncte. Victoria în turneul de la Cluj-Napoca i-a adus lui Mihnea Costachi un premiu de 600 lei.

La aceeaşi categorie de vârstă, junior sub 18 ani, o evoluţie bună a avut şi Iustin Ciorgovean (CMS Alba Iulia), clasat pe locul 9 (din 40 de participanţi) cu 4,5 puncte, sub posibilităţile sale evoluând în schimb mezinul Radu Ţâmpea (CSU Alba Iulia) în vârstă de 8 ani, care a acumulat doar 3 puncte din disputele cu mult mai experimentaţii lui adversari.

În turneul de juniori sub 10 ani, Ilie Arion (CSO Cugir) a reuşit să urce pe treapta a treia a podiumului, adjudecându-şi un premiu de 350 lei. Juniorul cugirean a fost devansat de Andrei-Cătălin Mintău (CS Sigmar Sighetu Marmaţiei) şi Darius-Alexandru Boeru (CSS Viitorul Cluj-Napoca).

Aflat la una dintre primele participări la un turneu de acest nivel, Ianis Tarciuc (CSO Cugir) a acumulat 5 puncte din 9 partide, clasându-se pe un onorabil loc 8 din 24 de participanţi în secţiunea juniorilor sub 8 ani”, a explicat maestrul de șah Marius Ceteraș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Corvinul Hunedoara, calificare istorică în finala Cupei României | Revelion lângă furnale, cu Bradu și Lupu printre protagoniști!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corvinul Hunedoara a reușit un rezultat de senzație, calificându-se în finala Cupei României, după semifinala de pe „Michael Klein” cu FC Voluntari. S-a declanșat Revelionul lângă furnale, pe Stadionul „Michael Klein”, după succesul de povestit peste generații. Gazdele au deschis scorul prin Manolache (20), iar D. Florea (33) a egalat, rezultat cu care s-a intrat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea