Șahistul CSU Alba Iulia, Mihnea Costachi, câștigător la Festivalul Internaţional de Şah “LIONS” de la Cluj Napoca

Juniorul Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia) s-a impus la Festivalul Internaţional de Şah “LIONS” de la Cluj Napoca, competiţie organizată de CSM Cluj-Napoca şi CS Pegas Cluj-Napoca cu sprijinul clubului Lions din Cluj-Napoca.

Mihnea Costachi sah 12“Cotat cu prima şansă la câştigarea turneului de juniori sub 18 ani, campionul albaiulian a câştigat primele 6 partide, lăsând o singură remiză în ultima rundă, rezultat suficient pentru a-i devansa pe Benedek Istvan, Toth Botond-Artur (ambii de la CSS Odorheiul Secuiesc) şi Rareş Moldovan (LPS Satu Mare), toţi cu 5,5 puncte. Victoria în turneul de la Cluj-Napoca i-a adus lui Mihnea Costachi un premiu de 600 lei.

La aceeaşi categorie de vârstă, junior sub 18 ani, o evoluţie bună a avut şi Iustin Ciorgovean (CMS Alba Iulia), clasat pe locul 9 (din 40 de participanţi) cu 4,5 puncte, sub posibilităţile sale evoluând în schimb mezinul Radu Ţâmpea (CSU Alba Iulia) în vârstă de 8 ani, care a acumulat doar 3 puncte din disputele cu mult mai experimentaţii lui adversari.

În turneul de juniori sub 10 ani, Ilie Arion (CSO Cugir) a reuşit să urce pe treapta a treia a podiumului, adjudecându-şi un premiu de 350 lei. Juniorul cugirean a fost devansat de Andrei-Cătălin Mintău (CS Sigmar Sighetu Marmaţiei) şi Darius-Alexandru Boeru (CSS Viitorul Cluj-Napoca).

Aflat la una dintre primele participări la un turneu de acest nivel, Ianis Tarciuc (CSO Cugir) a acumulat 5 puncte din 9 partide, clasându-se pe un onorabil loc 8 din 24 de participanţi în secţiunea juniorilor sub 8 ani”, a explicat maestrul de șah Marius Ceteraș.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...