Rămâi conectat

Sport

Şahiştii de la CSU Alba Iulia printre fruntași la turneul Cupa Cluj Arena

Bogdan Presecan

Publicat

în

Pe stadionul “Cluj Arena” a avut loc  în acest weekend un puternic turneu open de seniori la şah “Cupa Cluj Arena – Ediţia I”, la care au luat startul 64 de jucători dintre care 2 maeştri internaţionali şi un maestru FIDE.

Potrivit maestrului Marius Ceteraș, “printre participanţi s-au aflat şi 3 şahişti legitimaţi la CSU Alba Iulia. Deşi cotat doar ca favoritul 18, Florin Ungurean a reuşit să acumuleze 5,5 puncte în cele 7 partide jucate, clasându-se pe un merituos loc 5, în spatele maeştrilor internaţionali Teodor Anton (Medicina Timişoara) 6 puncte, Petre Nad (Medicina Timişoara), a candidatului de maestru Alexandru Pop (CS Otopeni) şi a maestrului FIDE Paul Rusan (ACS Bistriţa), toţi cu 5,5 puncte, dar cu un coeficient Bucholtz superior şahistului albaiulian. Cu acest rezultat Florin Ungurean a câştigat şi un premiu de 200 lei, precum şi 10 puncte la coeficientul ELO.

Foarte bine a evoluat şi Mihnea Costachi, clasat pe locul 6 cu 5 puncte. Juniorul albaiulian în vârstă de 13 ani care deţine deja titlul de candidat de maestru a pierdut o singură partidă împotriva maestrului internaţional Petre Nad, a remizat cu învingătorul turneului MI Teodor Anton şi cu MF Paul Rusan, câştigând celelalte 4 partide, ceea ce i-a adus şi un plus de 8 puncte la coeficientul ELO.

Mezinul turneului Radu Ţâmpea (7 ani) s-a descurcat şi el bine în disputele cu mult mai experimentaţii săi adversari acumulând 2,5 puncte în cele 7 partide jucate. Doar înfrângerea din ultima rundă, într-o poziţie net superioară, l-a privat de o clasare în prima jumătate a clasamentului. “


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea