Şahiştii de la CSU Alba Iulia printre fruntași la turneul Cupa Cluj Arena

Pe stadionul “Cluj Arena” a avut loc  în acest weekend un puternic turneu open de seniori la şah “Cupa Cluj Arena – Ediţia I”, la care au luat startul 64 de jucători dintre care 2 maeştri internaţionali şi un maestru FIDE.

Potrivit maestrului Marius Ceteraș, “printre participanţi s-au aflat şi 3 şahişti legitimaţi la CSU Alba Iulia. Deşi cotat doar ca favoritul 18, Florin Ungurean a reuşit să acumuleze 5,5 puncte în cele 7 partide jucate, clasându-se pe un merituos loc 5, în spatele maeştrilor internaţionali Teodor Anton (Medicina Timişoara) 6 puncte, Petre Nad (Medicina Timişoara), a candidatului de maestru Alexandru Pop (CS Otopeni) şi a maestrului FIDE Paul Rusan (ACS Bistriţa), toţi cu 5,5 puncte, dar cu un coeficient Bucholtz superior şahistului albaiulian. Cu acest rezultat Florin Ungurean a câştigat şi un premiu de 200 lei, precum şi 10 puncte la coeficientul ELO.

ELIT

Foarte bine a evoluat şi Mihnea Costachi, clasat pe locul 6 cu 5 puncte. Juniorul albaiulian în vârstă de 13 ani care deţine deja titlul de candidat de maestru a pierdut o singură partidă împotriva maestrului internaţional Petre Nad, a remizat cu învingătorul turneului MI Teodor Anton şi cu MF Paul Rusan, câştigând celelalte 4 partide, ceea ce i-a adus şi un plus de 8 puncte la coeficientul ELO.

Mezinul turneului Radu Ţâmpea (7 ani) s-a descurcat şi el bine în disputele cu mult mai experimentaţii săi adversari acumulând 2,5 puncte în cele 7 partide jucate. Doar înfrângerea din ultima rundă, într-o poziţie net superioară, l-a privat de o clasare în prima jumătate a clasamentului. “

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...