Rămâi conectat

Actualitate

S-a decis soarta Pilonului II de pensii. Se revine la sistemul din 2008

Ziarul Unirea

Publicat

în

Guvernul a decis soarta pilonului II de pensii, în urma unui raport care a ajuns pe masa Comisiei Europene, la solicitarea oficialilor de la Bruxelles, îngrijoraţi de creşterea deficitului bugetar din România, mult peste cifrele convenite.

Statul ia în calcul reaplicarea sistemului de pensii din 2008, anul în care a fost creat pilonul II. Asta înseamnă reducerea contribuţiilor care ajung la fondurile administrate privat. În prezent, din cele 10,5 procente reţinute din salariul unui român pentru pensie, 5,4% se duc către sistemul public, iar 5,1% către sistemul privat.

În 2008, această contribuţie era de numai DOUĂ procente şi avea să ajungă la 6% în 2016, potrivit legii pensiilor. Statul a amânat însă de mai multe ori această majorare.

Sursa: realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea