Rămâi conectat
Alba Music and Film Festival 2022

Actualitate

Rusia intenţionează să înșceneze un atac terorist la centrala nucleară de la Cernobîl: Anunțul Ministerului ucrainean al Apărării

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Rusia intenţionează să înșceneze un atac terorist la centrala nucleară de la Cernobîl: Anunțul Ministerului ucrainean al Apărării

Ministerul ucrainean al Apărării susţine că Rusia intenţionează să organizeze un atac terorist la centrala nucleară de la Cernobîl, care se află acum sub controlul forţelor ruse, ulterior, Rusia intenţionând să învinovăţească Ucraina pentru atac. De asemenea, centrala ”rămâne complet deconectată de la sistemele de monitorizare conduse de AIEA”, conform CNN.

Citește și: RĂZBOI în Ucraina, ziua 17: Capitala Kiev este țintită de bombardamente ruse de artilerie. Ucraina a pierdut peste 2,5 milioane de oameni, plecați din cauza conflictului

Aceasta este cea mai recentă acuzaţie dintr-o serie de afirmaţii făcute de autorităţile ucrainene cu privire la riscurile pe care le prezintă invazia Rusiei în Ucraina pentru infrastructura nucleară, scrie news.ro.

Elit - Gustul Desăvârșit

”Informaţiile disponibile spun că Putin a ordonat ca trupele sale să pregătească un atac terorist la Cernobîl pentru care invadatorii ruşi vor încerca să dea vina pe Ucraina”, a informat Direcţia Principală a Serviciilor Secrete din cadrul Ministerului Apărării, vineri, pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Întâlnirea dintre Volodimir Zelenski și Vladimir Putin: Unde ar putea avea loc prima rundă de negocieri

Centrala ”rămâne complet deconectată de la sistemele de monitorizare conduse de Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA)”, a mai adăugat Direcţia Principală a Serviciilor Secrete.

AIEA a anunţat săptămâna trecută că nu a reuşit să restabilească comunicarea cu sistemele instalate pentru monitorizarea materialelor şi activităţilor nucleare la Cernobîl şi nici la Zaporojie, ca urmare a pierderii transmisiilor de date de la distanţă de la acele sisteme.

Directorul general al AIEA, Rafael Grossi, a declarat, joi, că situaţia de la centrala nucleară de la Cernobîl, ocupată de forţele ruse, se degradează, deoarece AIEA pierde ”o cantitate semnificativă de informaţii” privind protecţia sistemelor de monitorizare.

Cu toate acestea, el a spus că a fost ”destul de optimist (…) în legătură cu un aspect important şi anume, Ucraina şi Federaţia Rusă vor să lucreze cu noi, sunt de acord să lucreze cu noi”.

Grossi s-a întâlnit joi cu miniştrii de Externe ai Rusiei şi Ucrainei.

Autoritatea ucraineană de reglementare în domeniul nuclear a susţinut că personalul de la centrala Cernobîl ”are posibilităţi limitate de a comunica, de a muta şi de a efectua lucrări de întreţinere şi reparaţii cu drepturi depline”.

AIEA a declarat joi că nu a putut confirma dacă alimentare cu electricitate a fost restabilită la centrală.

Autoritatea de reglementare a energiei nucleare din Ucraina a repetat, vineri, că alimentarea cu energie electrică a centralei nucleare de la Cernobîl nu a fost restabilită, în pofida afirmaţiilor Rusiei şi Belarusului, potrivit cărora a fost restabilită joi.

”Toate obiectele centralei de la Cernobîl situate în zona de excludere continuă să fie sub controlul armatei agresorului. Încă nu există alimentare cu energie electrică la Centrala Nucleară de la Cernobîl de la ora 11:22 pe data de 9.03.2022, şi nicio formă de comunicare cu personalul de la faţa locului”, potrivit unui comunicat postat vineri pe site-ul autorităţii de reglementare.

”Controlul de reglementare asupra stării securităţii nucleare şi a radiaţiilor la centrala CNE de la Cernobîl şi pe teritoriul zonei de excludere, precum şi controlul materialelor nucleare de la întreprindere, sunt imposibil de realizat”, se arată în comunicat.

Comunicatul a mai menţionat că a fost furnizat un generator de rezervă cu combustibil diesel ”pentru a asigura alimentarea de urgenţă a instalaţiilor de depozitare a combustibilului nuclear uzat”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Ce se întâmplă cu compensarea la carburanți. Premierul Ciucă: La sfârșitul lunii septembrie vom avea evaluarea completă a măsurii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Ce se întâmplă cu compensarea la carburanți. Premierul Ciucă: La sfârșitul lunii septembrie vom avea evaluarea completă a măsurii

Vorbind despre măsura de compensare voluntară cu 50 de bani a prețurilor la pompă la carburanți, introdusă în data de 1 iulie, premierul Nicolae Ciucă a spus că „ne aflăm deja la jumătatea intervalului de timp prin care am asigurat acea decizie de compensare a creșterii prețului la carburanți și putem să identificăm faptul că încă din momentul în care s-a luat această decizie prețul la carburant a scăzut”.

„La sfârșitul lunii septembrie vom avea evaluarea completă a măsurii pe care am luat-o la nivelul Guvernului, măsură care a fost foarte bună în sensul că am putut vedea cu toții impactul pe care l-a produs în reglarea prețurilor la carburanți.”, a declarat miercuri premierul Nicolae Ciucă.

Datele din aplicația Monitorul Prețurilor, gestionată de Consiliul Concurenței, unde sunt afișate prețurile la carburanți fără reducerea de 0,5 lei/l (care este însă aplicată la casă), arată că în București, cel mai mic preț la benzina standard este la stația Petrom (str. Doctor Herescu), respectiv 7,99 lei. Aplicând reducerea de 50 de bani rezultă un preț de 7,49 de lei.

Elit - Gustul Desăvârșit

La aceeași stație, prețul la motorina standard este azi la nivelul de 8,61 de lei, ceea ce înseamnă 8,11 lei cu reducerea de 50 de bani.

Sursa: hotnews.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

COVID 17 august 2022, în România: 7.500 de cazuri noi de coronavirus și 40 decese, în ultimele 24 de ore

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

COVID 17 august 2022, în România: 7.500 de cazuri noi de coronavirus și 40 decese, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 7.500 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 3.900 mai multe față de ziua anterioară. 1.492 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 354 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 3.701 cu 274 mai puține față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 274 persoane, cu 6 mai puține față de ziua anterioară. Din cei 274 pacienți internați la ATI, 243 sunt nevaccinați.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din totalul pacienților internați, 476 sunt minori, 472 fiind internați în secții, cu 80 mai puțini față de ziua anterioară și 4 la ATI, cu 1 mai mult decât în ziua anterioară.

Până astăzi, 66.417 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

În intervalul 16.08.2022 (10:00) – 17.08.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 42 decese (23 bărbați și 19 femei), dintre care 2 raportate anterior intervalului de referință.

Dintre cele 42 decese, 4 au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 de ani, 11 la categoria de vârstă 60-69 de ani, 14 la categoria de vârstă 70-79 de ani și 13 la categoria de vârstă peste 80 de ani.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 5.036 teste RT-PCR ( 3.168 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 1.868 la cerere) și 23.626 teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 13.379.741 teste RT-PCR și 11.038.930 teste rapide antigenice.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

FOTO| Amenzi de peste 1,2 milioane de lei, pentru nerespectarea legislației în zona Litoralului. Acțiune a Gărzii Naționale de Mediu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
Amenzi de peste 1,2 milioane de lei, pentru nerespectarea legislației în zona Litoralului. Acțiune a Gărzii Naționale de Mediu

În urma unor acțiune de control derulate în zona stațiunilor de pe Litoral Comisarii Gărzii Naționale de Mediu au aplicat amenzi în valoare de 1,204 milioane de lei.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a instituţiei, în perioada 11- 14 august, controalele au vizat verificarea respectării prevederilor legislaţiei de mediu la nivelul unităţilor de cazare şi alimentaţie publică, al şantierelor precum şi al operatorilor de salubritate care activează în zonă.

Elit - Gustul Desăvârșit

‘Am extins numărul de controale în zona staţiunilor de pe litoralul Mării Negre, pentru ca turiştii care îşi petrec vacanţa aici să se bucure de plaje şi unităţi de cazare curate şi primitoare. Evident, au fost găsite numeroase nereguli, motiv pentru care am aplicat sancţiuni drastice şi am ajuns până la suspendări de activitate şi sesizări penale pentru cei care nu înţeleg că trebuie să respecte legea. Sperăm că, pe viitor, cei vizaţi vor înţelege că unde-i lege nu-i tocmeală şi vor lua din timp măsuri pentru evita să fie sancţionaţi’, a declarat Florin Bănică, comisar general adjunct al GNM.

Pe durata celor 182 de controale efectuate, comisarii GNM au constatat numeroase încălcări ale legislaţiei de mediu, fapt care a generat aplicarea a 84 de sancţiuni în cuantum de 1,204 milioane de lei, la care s-au adăugat şase suspendări de activitate, o desfiinţare de lucrări cu aducerea terenului la starea iniţială, precum şi confiscarea unui autovehicul.

De asemenea, a fost înaintată o sesizare penală pentru depozitări necontrolate de deşeuri.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare