Rugbyul revine în Alba Iulia: sâmbătă, la Oarda de Jos, meci CSU Rugby Alba – CSȘ Viitorul Cluj

Sâmbătă, 22 februarie, începând cu ora 12.00, se va disputa, pe stadionul din Oarda de Jos, un interesant meci amical de rugby între echipele de juniori (Under 17) ale CSU Rugby Alba și CSȘ Viitorul Cluj Napoca.

Partida este importantă întrucât deschide seria de meciuri disputate în Cetatea Marii Uniri în anul 2020, fiind vorba despre a doua apariție, pe teren propriu, a echipei de juniori a Universității albaiuliene. Această formație a evoluat pentru prima dată în fața publicului local în urmă cu aproape trei luni, în compania echipei CSȘ Șoimii Sibiu, pe terenul doi al Stadionului “Cetate”.

INFORMARE COVID-19

Conform universitarului albaiulian Marius Rotar, creatorul și coordonatorul principal al secției de rugby a CSU Rugby Alba Iulia, echipa de juniori este compusă din elevi ai principalelor licee și școli din oraș. Meciul reprezintă și o premieră, în sensul în care la Oarda de Jos nu a avut loc niciodată vreun meci cu balonul oval. Tinerii rugbiști albaiulieni sunt pregătiți de Cristian Cotae, un rugbist albaiulian din vechea generație, ajutat de unii componenți ai echipei de seniori, precum și de domnul Ioan Damian, fost component al formațiilor Constructorul/ Transloc Alba Iulia. Cât privește echipa de seniori a Universității albaiuliene, acesta va disputa un meci de pregătire în deplasare în compania formației Rugby Club Gura Humorului, pe data de 14 martie, urmând ca în luna aprilie să evolueze în Alba Iulia.

Invităm toți iubitorii sportului în general și ai rugbyului în particular să asiste la acest eveniment, ce se înscrie în demersul temerar lansat de Universitatea albaiuliană, în martie 2019, de a relansa sportul cu balonul oval, după mai mult de un deceniu de absență, în orașul nostru”, a transmis Marius Rotar.

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...