// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Românii vor putea înfiinţa firme online, rapid și eficient. Procedura informatizată ar putea reduce birocrația

Românii vor putea înfiinţa firme online, rapid și eficient, iar procedura informatizată ar putea reduce birocrația.

Este o măsură pe care Comisia Europeană o impune pentru a reduce birocrația și orele pierdute la ghișeu. În prezent, în ţara noastră, durează trei zile ca să deschizi o societate. În Estonia, în schimb, unde procedura este informatizată, oamenii de afaceri au de așteptat doar 15 minute.

În România, termenul legal de înființare a unei firme este de trei zile. Este gratuit, nu se plătesc taxe la depunerea formularelor la ghișeu. Dar demersul implică mai multe drumuri: de la Registrul comerțului, la bancă, apoi la sediul social și înapoi, la Registrul Comerțului. Și, în final, la Fisc, pentru a te înregistra ca plătitor de TVA.

Comisia Europeană vrea să reducă birocrația. Statele membre vor fi obligate să permită înființarea firmelor online. Se estimează că procedura va dura de două ori mai puțin și va fi de trei ori mai ieftină decât depunerea actelor la ghișeu. Unele state au luat deja măsuri.

Peste 36.000 de firme au fost înființate, în România, de la începutul anului. Cu peste 12% mai multe decât în perioada similară a anului trecut, conform statisticilor oficiale.

Sursa: stiritvr.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419