Rămâi conectat

Economie

Românii trebuie să declare la Fisc veniturile obținute din criptomonede

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Venituri din criptomonede, obținute atât prin minare, cât şi prin achiziţie de pe burse ori în schimbul vânzării de bunuri, trebuie declarate la Fisc până la data de 15 iulie 2018, odată cu depunerea Formularului unic 212

Veniturile trebuie declarate în primul rând în vederea impozitării (10%), iar dacă au depăşit pragul de 22.800 de lei în anul 2017, trebuie declarate şi în vederea aplicării contribuţiilor sociale şi a celor pentru sănătate – asta în cazul persoanelor care nu sunt şi salariate.

Dacă respectivele criptomonede (Bitcoin, Ethereum, Ripple etc.) sunt recunoscute ca valută, veniturile trebuie trecute la categoria venituri din investiţii sau din activităţi financiare, iar dacă nu – la categoria „alte venituri”.

Interesant este că la veniturile fiinanciare se iau în considerare şi pierderile, astfel că se poate declara numai diferenţa dintre câştiguri şi pierderi, în timp ce la „alte venituri” trebuie declarate sumele ca atare, au mai arătat experţii fiscali.

„Este mai bine ca aceste venituri să fie declarate, chiar dacă acum Fiscul se bazează exclusiv pe conformarea voluntară. Oricum, la încasarea veniturilor din criptomonede este utilizat contul bancar, şi acolo se va vedea totul, din punct de vedere fiscal”, a declarat Gabriel Sincu, coordonatorul Departamentului Impozite Directe din cadrul EY România.

Experţii fiscali au mai spus că există deja persoane în România care „au realizat venituri de ordinul milioanelor de euro din criptomonede şi care şi-au pus problema declarării. Le-am recomandat să le declare, pentru că este mai sigur aşa”.

Sursa: economica.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) se pregăteşte să lanseze o nouă măsură de finanţare cu fonduri europene pentru fermierii care vor să-şi cumpere utilaje noi. Sprijinul urmează să fie de maximum 400.000 de euro/fermă. Potrivit declaraţiei secretarului de stat în MADR, Sorin Moise, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea