Românii iubesc Crăciunul. Câți bani alocă aceștia în perioada sărbătorilor de iarnă

Paul Voicu - Primar 2020

Românii iubesc Crăciunul. România se situeazã pe locul al doilea în topul cheltuielilor din perioada sărbătorilor de iarnă, urmând sã aloce 31.9% din veniturile lunare, aproximativ 280 euro. 

Sau cel puţin asa reiese din sondajul realizat de Ferratum Grup. Când vine vorba de digitalizare, doar 25% dintre românii spun caăpreferã cumpãrãturile online, iar restul să plece în goana după cadouri prin magazine. Anul acesta se pare cã mare parte din buget va merge cãtre imbrãcãminte (20.9%), dulciuri (19.4%) şi jucãrii (12.7%).

ELIT

Citește și: Mesaje de Crăciun 2017 pentru: părinți, prieteni, familie, iubit(a). Scurte SMS-uri noi cu urări şi felicitări creștine, haioase sau amuzante de Crăciun fericit

De asemenea, 28% din buget va merge către călătorii, Iar atunci cand călătoresc, romanii preferă serviciile AirBnB, fiind în topul clasamentului celor 20 ţãri participante, cu un procent de 40.4%.

Mihail David - 2020

Tendinţe de consum

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Potrivit rezultatelor din 2017 Barometrului de Crãciun, în topul celor ce vor cheltui cel mai mult de sărbători anul acesta se află Mexicul (34,6%), România (31,9%), Spania (29,6%) şi Brazilia (28,2%). La celălalt capăt al scalei se află Croaţia (14,4%), Norvegia (13,4), Finlanda (12,3%) şi Olanda (11,8%), care îşi vor menţine poziţia de anul trecut, cheltuind cel mai puţin în perioada sărbătorilor de iarnă.

Studiul arată că, de Crăciun, cheltuielile vor fi ridicate atât în Noua Zeelandă, cât şi în Australia, gospodăriile din ambele ţări alocând 22% -23% din salariul lunar.

Mai mult de 50% dintre participanţii la sondaj vor folosi cardurile de credit în detrimentul plãţilor în numerar pentru achiziţiile pe care le vor face în această perioadă. 70% dintre respondenţii din Norvegia şi Suedia au ales cardul ca metodă preferată de plată.

Când vine vorba de sectorul bancar, peste 60% dintre respondenţi au declarat că vor folosi serviciile bancare mobile pentru tranzacţiile zilnice. Mai mult de 80% dintre respondenţii din Australia, Noua Zeelandă, Olanda, Suedia, Norvegia şi Canada au declarat că vor folosi serviciile bancare mobile în timpul Crăciunului.

De unde şi ce cumpără oamenii?

Similar cu anul trecut, numărul de gospodării care realizează cumpărăturile online va fi în jur de 25%. Germania, Marea Britanie şi Olanda au cele mai digitalizate gospodarii atunci când vine vorba de cumpărarea cadourilor de Crăciun, în timp ce Croaţia, Letonia şi Mexic sunt adeptele tradiţionalului, preferând magazinele fizice pentru cumpărăturile din această perioadă.

Deci, ce intentioneaza oamenii să cumpere pentru Crăciunul acesta? 17,5% dintre respondenţi au clasat hainele în partea de sus a listei, făcându-le cel mai popular produs atât de cumparat cât şi de primit. Jucăriile şi jocurile (13,7%), dulciurile (12%) şi electronicele de consum (9,1%) au fost alte alegeri populare.

Citește și: Mesaje de Anul Nou 2018. Cele mai frumoase urări şi felicitări de revelion 2017-2018. SMS-uri haioase şi amuzante pentru telefon pe care le puteţi trimite rudelor, prietenilor şi colegilor.

Respondenţii din unsprezece ţări au declarat că preferă îmbrăcămintea ca dar de Crăciun. Finlanda (17,5%) şi Croaţia (23,9%) vor cheltui o mare parte din bugetul lor de Crăciun pe dulciuri şi delicatese, în timp ce respondenţii din Marea Britanie, Suedia, Australia şi Estonia au declarat că vor cheltui 20% pe jucării şi jocuri.

Barometrul de Crãciun Ferratum Grup 2017 a fost realizat pe baza răspunsurilor a peste 21.000 de gospodãrii. Respondenţii au avut vârste cuprinse între 18 şi 61 de ani şi 58.8% dintre aceştia au fost femei. Venitul mediu net disponibil al gospodãriilor care au participat la sondaj a fost de 555- 4580 euro. Marimea medie a gospodãriilor este de 2.89 persoane.

Sursa: capital.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...