Rămâi conectat

Actualitate

Românii, iar ÎN STRADĂ! Proteste la Guvern după ce Comisia Juridică a Senatului a votat astăzi grațierea faptelor de corupție

Ziarul Unirea

Publicat

în

Au trecut trei luni de când oamenii au ieșit în stradă atât în București, cât și în alte orașe din țară, pentru a protesta față de decizia Guvernului de a adopta noaptea, pe furiș, un proiect de Ordonanță de Urgență privind modificarea legislației penale care i-ar fi scăpat de închisoare pe cei acuzați de anumite fapte de corupție.

Acum, senatorii juriști au aprobat propunerile prin care condamnaţii pentru dare sau luare de mită şi pentru trafic de influenţă vor fi graţiaţi. Aleşii din Comisia juridică a Senatului au reluat, miercuri, dezbaterile pe marginea proiectului de lege al graţierii, după ce săptămâna trecută au adoptat o serie de amendamente, printre care şi graţierea tuturor pedepselor de până în trei ani.

Câteva sute de persoane s-au adunat în Piaţa Victoriei pentru a protesta faţă de votul dat astăzi de Comsia juridică din Senat pe Legea graţierii. Un amendament votat le permite celor condamnaţi pentru mită și trafic de influenţă să beneficieze de măsura grațierii.

Sunt peste 500 de persoane în fața Guvernului, iar grupuri de manifestanți continuă să sosească de la metrou.

Protestatarii au aprins din nou flash-urile telefoanelor mobile, așa cum au făcut la manifestațiile de amploare din februarie, împotriva controversatei OUG 13, care a fost abrogată între timp.

Manifestanţii scandează „Hoţii!” şi au pancarte pe care scrie „Nu suntem o naţie de hoţi!”.

Protestul a fost convocat pe Facebook, pe pagina „Corupţia Ucide”.

Când legea devine fărădelege, rezistenta este o datorie! Ne schimbăm azi programul şi ne re-vedem în stradă”, era apelul postat pe pagina de Facebook.

Acţiunea „NU graţierii corupţilor – OUG 13 revine. Și noi!” era anunţată cu începere de la ora 19:00 şi până la 23:59.

S-a înregistrat şi un incident, când o maşină ieşită de la Guvern a trecut peste linia continuă, manifestanţii apostrofându-l pe şofer că este plătit din bani publici şi că trebuie să respecte legea.

Comisia juridică a Senatului a adoptat miercuri, cu 5 voturi „pentru” (PSD şi ALDE) şi 3 „împotrivă” (PNL, USR şi UDMR) amendamentele propuse de senatorii Traian Băsescu, Şerban Nicolae şi Liviu Brăiloiu la proiectul de Lege privind graţierea, prin care cei condamnaţi la închisoare cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă urmează să fie graţiaţi sub rezerva achitării prejudiciului.

Premierul Sorin Grindeanu a scris pe Facebook că Guvernul nu susţine amendamentele propuse la proiectul de Lege privind graţierea adoptate, miercuri, în Comisia juridică a Senatului, precizând că Executivul susţine Legea graţierii în forma propusă iniţial de Ministerul Justiţiei.

Proteste sunt şi la Sibiu, în Piaţa Mare adunându-se câteva zeci de persoane.

Oamenii protestează pașnic, doar câțiva venind cu pancarte. ”Eu sunt unul dintre cei care nu au votat PSD. Vă cer demisia. Insist”, scrie pe un astfel de carton.

Cei mai mulți protestatari stau de vorbă între ei și discută politică. Nu se scandează.

Și la Brașov au ieșit oamenii în stradă. Aproximativ 30 de persoane protestează, începând cu ora 18.00, în faţa Prefecturii Braşov, după votul senatorilor juriști.

Sursa: digi24.ro

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea