Rămâi conectat

Ştirea zilei

Românii care plantează flori sau copaci în spațiile verzi din jurul blocului riscă amenzi usturătoare. Cine este obligat să le îngrijească

Ziarul Unirea

Publicat

în

Românii care plantează flori sau copaci în spațiile verzi din jurul blocului riscă amenzi usturătoare. Cine este obligat să le îngrijească

Spațiul verde din zona blocurilor nu se află în proprietarea asociațiilor de proprietari, deși mulți români consideră acest lucru.

Spațiul verde dintre blocuri se află în proprietatea autorităților publice, a primăriilor localităților sau a celor de sector.

Se întâmplă des ca locatarii imobilelor să planteze copaci, flori, gard viu sau legume, considerând că spațiile respective se află în proprietatea blocurilor. Însă, ce e bine să știe toți românii e că pot primi amenzi uriașe dacă fac acest lucru pe astfel de domenii. Sarcina cu privire la întreținere și administrarea spațiului verde revine primăriei, care are un buget alcătuit din taxele și impozitele locuitorilor.

Asociația de proprietari nu are nicio obligație cu privire la întreținerea și administrarea spațiului verde, a grădinii respective. Astfel, dacă primăria nu își respectă atribuțiile pentru care este plătită de locuitori ar trebui să fie amendată de asociațiile de proprietari. Pentru a nu fi amendați, românii care locuiesc la bloc și intenționează să își planteze diverse flori lângă bloc sau să își pună gazon au nevoie de o autorizație de la primărie”, potrivit playtech.ro.

Românii care nu respectă legea când vine vorba de plantatul de flori sau gazon în grădina blocului pot să fie pedepsiți aspru. Spre exemplu, Consiliul Local din Galați a adoptat în acest sens un regulament care stabilește unele măsuri pentru gospodărirea municipiului.

Potrivit regulamentului, pe lângă faptul că nu ai voie să distrugi, să faci grătare sau să crești animale, altele decât cele de companie, pentru locuitorii de la bloc devine restrictiv și grădinăritul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO | Începe Campionatului Național de Super Rally, la Alba Iulia: Zeci de mașini puternice, adrenalină și pasiunea pentru motorsport, pe străzile din oraș. PROGRAMUL

Ziarul Unirea

Publicat

în

Începe Campionatului Național de Super Rally, la Alba Iulia: Zeci de mașini puternice, adrenalină și pasiunea pentru motorsport, pe străzile din oraș. PROGRAMUL Alba Iulia găzduiește sâmbătă, 15 iunie, prima etapă a Campionatului Național de Super Rally, un eveniment auto spectaculos desfășurat pe un circuit stradal unic. Promotorul competiției, celebrul pilot Mihai Leu, aduce din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea