Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Românii care nu își asigură locuințele nu le mai pot înscrie în Cartea Funciară: Polițele, mai scumpe cu 30%

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Românii care nu își asigură locuințele nu le mai pot înscrie în Cartea Funciară: Polițele, mai scumpe cu 30%

Poliţele de asigurare a locuinţelor sunt mai scumpe de la sfârșitul săptămânii. Preţul a crescut cu 30 de procente, ceea ce înseamnă că – pentru cele mai multe locuinţe – poliţa ajunge de la 100 de lei la 130 de lei pe an. Totodată, se modifică şi o lege care este în vigoare de mulţi ani. Apar în premieră sancțiuni serioase pentru cei care nu dețin această poliţă.

De sâmbătă, asigurările pentru locuințe s-au scumpit cu 30%. Așadar, au ajuns de la 100 de lei pe an la 130 de lei. Este o modificare a unei legi care există, însă, din 2008, de când asigrarea pentru locuințe a devenit obligatorie. Doar că foarte mulți români nu se conformau, pentru că amenzile prevăzute de această lege nu se aplicau.

Nimeni nu își va mai putea înscrie locuința în Cartea Funciară fără polița obligatorie de asigurare

Iată că acum oficialii anunță reguli mult mai aspre. Spre exemplu, dacă nu aveți această asigurare PAD nu vă veți putea înscrie casa în cartea funciară. Specialiștii în asigurăti spun că era o mare nevoie ca această asigurare să fie majorată, pentru că nu a mai crescut din anul 2010.

Mare atenție pentru cei care, totuși, nu vă veți cumpăra o asemenea asigurare, pentru că se anunță amenzi și controale. Amenda este cuprinsă între 100 și 500 de lei, scrie observatornews.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea