România, țara care deține peste 60% din rezerva totală a Europei a celei mai dorite resurse de pe PLANETĂ: Românii o ignoră

România, țara care deține peste 60% din rezerva totală a Europei a celei mai dorite resurse de pe PLANETĂ: Românii o ignoră

Consumul de apă îmbuteliată din România se va apropia de 1,8 mld. litri în acest an, pe o piaţă care a trecut de 700 de milioane de euro, dar care rămâne extrem de redusă raportat la piaţa europeană, arată informaţiile dintr-un raport Global Data.

România reprezintă sub 3% din piaţa europeană de ape îm­buteliate, atât ca valoare, cât şi ca volum al consu­mului, iar pon­derea pieţei locale în total nu s-a schimbat semnificativ în ul­ti­mii cinci ani arată datele aceleiaşi surse. În Europa, con­sumul de ape îmbuteliate a ajuns la 37 de miliarde de euro în 2018, acesta fiind cel mai ridicat nivel atins în ultimii cinci ani.

Paradoxal, România, o ţară care deţine 60% din iz­voa­re­le de apă minerală din Europa, reprezintă 2-3% din con­sumul de pe bătrânul continent. Poate înghiţi România mai mult din consumul european? Pot/vor să iasă pe pieţele externe bran­durile de apă minerală create în România?

Căutăm răspunsul la aceste întrebări în cadrul conferinţei „România, izvorul de ape minerale al Europei“, un eve­ni­ment organizat miercuri 11 decembrie în Bucureşti. Industria ape­lor minerale este unul dintre puţinele sectoare din zona bunu­rilor de larg consum unde importurile nu reuşesc să se im­pună, unde brandurile locale au poziţii de forţă în con­ti­nuare. Industria are nevoie de o voce comună puternică, de o alianţă a marilor producători şi cu siguranţă poate să iasă pe orice piaţă din lume.

sursa: zf.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...