Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

România și-a aflat adversarele la Campionatul European de volei feminin | Baciu și Onyejekwe (Volei Alba Blaj) vor juca la Budapesta, în grupa C

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Voleibalistele Ioana Baciu și Nneka Onyejekwe (Volei Alba Blaj) au aflat grupa în care va evolua echipa națională a României la Campionatul European de volei feminin din acest an, din perioada 23 august – 8 septembrie.

În Ungaria, la Budapesta, în Grupa C, vor evolua „tricolorele”, alături de reprezentativele țării gazdă, Olanda (finalista europeană din 2017), Croația, Azerbaijan și Estonia (debutantă).

Pentru a 12-a oară la un turneu continental, România a avut parte de o grupă accesibilă la tragerea la sorți, calificarea fiind obținută după o victorie dramatică, 3-2, în Bosnia-Herțegovina, în ultimul meci din preliminarii. Menționăm că Serbia este campioană europeană și mondială, dar și vicecampioană olimpică (China a câștigat titlul olimpic). În naționala României evoluează și Adina Salaoru, o fostă echipieră a Blajului, acum la CSM București.

Dar iată și celelalte grupe: *Grupa A (la Ankara): Turcia, Serbia, Bulgaria, Franța, Finlanda, Grecia; *Grupa B (la Lodz): Polonia, Italia, Belgia, Ucraina Portugalia, Slovenia; *Grupa D (la Bratislava): Slovacia, Rusia, Germania, Belarus, Spania și Elveția.

La Istanbul s-a derulat tragerea la sorţi a grupelor Campionatului European de volei feminin, „tricolorele” fiind în urna a patra. Pentru prima dată Campionatul European feminin va aduna la start 24 de echipe, iar turneul final se va disputa în patru ţări diferite: Turcia, Polonia, Slovacia şi Ungaria. Cele 24 de echipe vor fi împărţite în patru grupe de 6, primele patru formaţii din fiecare urmând să se califice în şaisprezecimi.

Federaţia europeană a stabilit că meciurile din grupa A vor avea loc în Turcia, cele din B în Polonia, echipele din C vor juca în Ungaria, iar cele din D în Slovacia. Echipele gazdă vor face parte fiecare din respectivele grupe. Turneul final european feminin se va disputa între 23 august şi 8 septembrie. După faza grupelor, fiecare ţară gazdă va organiza câte două meciuri din şaisprezecimi şi câte un sfert de finală. Semifinalele se vor juca, una în Turcia şi una în Polonia, iar finalele vor avea loc în Turcia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Metalurgistul Cugir – Viitorul Cluj 2-3 (1-0), în ultima rundă a turului în play-out | „Roș-albaștrii”, eșec după ce au condus cu 2-0!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Eșec neverosimil pentru Metalurgistul Cugir, 2-3 (1-0) pe propriul teren cu Viitorul Cluj, asta după ce gazdele au condus cu 2-0 și au primit 3 goluri în actul secund în mai puțin de 10 minute În minutul 15, căpitanul gazdelor, Tudor Șaucă a deschis scorul (șut din voleu), iar Vitinha (60, reluare cu capul la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea