Rămâi conectat

Actualitate

România rămâne țara cu cele mai multe victime în accidente rutiere din UE: Aproape 100 de decese la un milion de locuitori

Publicat

în

Potrivit ultimelor date publicate de Eurostat, România rămâne țara cu cele mai multe victime în accidente rutiere din Uniunea Europeană. Rata de mortalitate ajunge aproape la 100 de decese la un milion de locuitori.

Marius este instructor auto și în fiecare zi observă erorile făcute de ceilalți șoferi în trafic.

Marius Teodorescu, instructor auto: Începătorii nu au experiența necesară, dar de regulă sunt mai atenți. Accidente fac mai multe decât începătorii. Dacă ei nu fac în prima, a doua lună de șoferie, nu fac decât după ce capătă experiență și încep să meargă din rutină știind că lor nu li se poate întâmpla nimic știind că sunt super meseriași la volan.

Mașini parcate la voia întâmplării pe lângă trecerile de pietoni, șoferi neatenți care uită să respecte regulile, toate pot provoca accidente la orice pas.

-În primul rând nu se respectă legea. Cei care au mașini mai puternice se cred șmecheri și se bagă. Și fraierii stau.

Șoferii susțin că nici șoselele nu îi ajută prea mult.

-În primul rând nu cred că avem șosele care să putem circula în siguranță pe ele. Foarte puține autostrăzi. În primul rând trec prin localități unde viteza este minimă și nu o respectă nimeni. Deci sunt foarte multe probleme. Mașinile îmbătrânite, străzile înguste, lipsa trecerilor de pietoni, lipsa civilizației.

Larisa Rațiu, jurnalist Digi24: 96 de morți pe șosele raportat la un milion de locuitori, asta arată datele privind mortalitatea in accidentele rutiere in România. Situația este la fel de gravă și în Bulgaria unde sunt 90 de decese la un milion de locuitori, și în Polonia unde rata este 77 de morți la un milion de locuitori.

Polițiștii le recomandă atât pietonilor cât și șoferilor să fie mult mai atenți în trafic.

Claudiu Costea, purtător de cuvânt Brigada Rutieră: Principalele 3 cauze generatoare de accidente în Municipiul București sunt traversarea neregulamentară a pietonilor, neacordarea priorității de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea drumului public, respectiv viteza neadaptată la condițiile de drum.

În ultimii doi ani, numai în București peste 139 de oameni au murit în accidente rutiere.

Publicitate

Sursa:digi24.ro

Publicitate

Actualitate

VIDEO | Accident pe DN 1 la intrarea în Aiud, la intersecția cu drumul ce duce spre Rădești

Publicat

în

VIDEO | Accident pe DN 1 la intrarea în Aiud, la intersecția cu drumul ce duce spre Rădești

Astăzi a avut loc un accident pe drumul național 1, la intrarea în Aiud dinspre Alba Iulia. În accident au fost implicate două autoturisme, O Dacia Duster și un BMW.

Din modul în care au fost lovite mașinile Dusterul a fost lovit în partea din față, iar BMW-ul în spate. Se pare că cei doi conducători auto s-au înțeles pe cale amiabilă.

Electrica Furnizare Discount

 

Citește mai mult

Actualitate

ALEGE VIAȚA : Ieri, 30 iulie, polițiștii au depistat, în trafic, 152 de șoferi care au încălcat regulile de circulație

Publicat

în

ALEGE VIAȚA : Ieri, 30 iulie, polițiștii au depistat, în trafic, 152 de șoferi care au încălcat regulile de circulație

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba continuă acțiunile pentru creșterea siguranței rutiere pe drumurile publice din județ. Ieri,30 iulie, polițiștii au depistat, în trafic, 152 de șoferi care au încălcat regulile de circulație.

La data de 30 iulie 2021, Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba a organizat, pe raza întregului județ, o acțiune care a avut ca scop creșterea siguranței rutiere și depistarea participanților la trafic care nu respectă regulile de circulație.

Electrica Furnizare Discount

Cu ocazia acțiunii, au fost testați, cu aparatul etilotest, 233 de șoferi și au fost aplicate 152 de amenzi, care au sancționat abateri de la normele legale privind circulația pe drumurile publice, majoritatea fiind aplicate conducătorilor auto care au depăşit limita legală de viteză.

Citește și : VIDEO| Poliția Rutieră Alba : activități pe linia depistării șoferilor consumatori de alcool sau substanțe psihoactive. „Toleranță zero față de asemenea genuri de fapte”

Au fost reținute 12 permise de conducere, din care trei pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului, unul pentru depășirea vitezei legale de circulație cu peste 50 de kilometri/oră, unul pentru efectuarea manevrei de depășire neregulamentară și 7 pentru alte abateri de la normele legale privind circulația rutieră.

La acțiune, alături de polițiștii rutieri, au participat polițiștii de ordine publică.

Citește mai mult

Actualitate

ALERTĂ de COD GALBEN : vijelii, descărcări electrice, averse torențiale, grindină în județul Alba și alte zone. Valabil astăzi până la ora 23:00

Publicat

în

ALERTĂ de COD GALBEN : vijelii, descărcări electrice, averse torențiale, grindină în județul Alba și alte zone. Valabil astăzi până la ora 23:00

În intervalul menționat, în Crișana, Maramureș, Transilvania, local în Oltenia, Muntenia și jumătatea sudică a Moldovei, precum și la munte vor fi perioade cu vijelii, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…40 l/mp.

Fenomene vizate: vijelii, descărcări electrice, averse torențiale, grindină. Interval de valabilitate: 31 iulie, ora 13:00 – 31 iulie, ora 23:00

Electrica Furnizare Discount

 

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare