România, pentru al 3-lea an consecutiv lider în Uniunea Europeană: Statul român alocă 35% pentru plata salariilor de la stat

România, pentru al 3-lea an consecutiv lider în Uniunea Europeană: Statul român alocă 35% pentru plata salariilor de la stat

Și în anul 2019 România rămâne lider în Uniunea Europeană, pentru al treilea an consecutiv, statul român alocă salariile angajaților din veniturile strânse prin taxe și impozite de la populație și firme, venituri care sunt printre cele mai reduse în rândul țărilor membre, notează Profit.ro.

Statul român a urcat pe prima poziție în 2017 și s-a menținut pe același loc și în 2018, ca urmare a politicilor de creștere accelerată a veniturilor angajaților în sistemul public, dar și din cauză că numărul acestora a crescut constant, indiferent de partidele aflate la guvernare, relevă date Profit.ro.

ELIT

La nivelul UE, cheltuielile cu salariile au crescut în toate țările, dar asta după o perioadă de consolidare a finanțelor publice. Pe de altă parte, problema României este accentuată și de faptul că statul este penultimul în UE la venituri colectate la buget ca pondere în PIB.

Cheltuielile pentru salarii, plătite angajaților din administrația centrală, dar și celor din administrația locală, au reprezentat anul trecut 35,44% din veniturile statului român, în urcare de la 34,22% în 2018. Iar asta în condițiile în care și veniturile au crescut, relevă ultimele date, analizate de Profit.ro.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419