Rămâi conectat

Actualitate

România, pe primul loc la decese premature în UE. Raport Eurostat

Ziarul Unirea

Publicat

în

spitalPotrivit unei statistici Eurostat, România conduce într-un clasament al deceselor premature, la nivelul Uniunii Europene. În cifre, situaţia se traduce astfel: în 2013, aproape 55 de mii de români mai tineri de 75 de ani au murit cu zile. Adică ar fi putut supravieţui afecţiunilor de care sufereau dacă ar fi fost trataţi mai devreme şi corespunzător.

În procente, rata acestor decese premature ajunge la 49,4%. România este urmată de Letonia şi Lituania, cu procente foarte apropiate.

La polul opus se regăseşte Franţa, cu 23,8%. Adică de două ori mai puţin decât decesele din România, deşi populaţia Franţei este de trei ori mai mare.

Potrivit aceluiaşi raport Eurostat, cele mai multe decese premature de la noi din ţară sunt provocate de afecţiuni cardiace şi de cancer.

sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ANAF nu mai încape de afacerile de familie. Pregătește controale, la inițiativa ministrului PNL, Marcel Boloș

Unirea Ziarul

Publicat

în

ANAF nu mai încape de afacerile de familie. Pregătește controale, la inițiativa ministrului PNL, Marcel Boloș ANAF pregătește controale la soții sau fraţii care au firme împreună în România Este ideea ministrului de Finanțe, Marcel Boloş, care a modificat Codul Fiscal la finalul anului trecut, iar această prevedere ar urma să intre în vigoare din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea