Rămâi conectat

Actualitate

România, pe locul 6 în UE în topul statelor cu cel mai scăzut şomaj. Numărul de şomeri a scăzut în ultimul an

Ziarul Unirea

Publicat

în

În ultimul an, România are mai puţin de 500.000 de şomeri, cu 200.000 – 300.000 mai puţini faţă de acum un deceniu. Doar în ultimul an numărul de şomeri a scăzut cu 50.000.

Rata şomajului calculată după standardele Biroului Internaţional al Muncii (BIM) a ajuns la 5,1% în luna august, în scădere cu 0,6% faţă de luna august a anului trecut, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică. Astfel, numărul de şomeri a ajuns în august la aproximativ 466.000 de persoane, în scădere cu 48.000 de persoane faţă de anul trecut.

Cu un şomaj de numai 5,1% în august, România se află pe locul şase în Uniunea Europeană în topul statelor cu cel mai redus nivel al şomajului, după Cehia (cu o rată a şomajului de 2,9% în august), Germania (3,6%), Malta (4,2%), Olanda (4,7%) şi Polonia (4,7%). De altfel, luna august este a 11-a lună consecutivă în care numărul de şomeri din România este sub 500.000 de persoane, având  astfel cele mai scăzute niveluri din istorie. În luna august a anului 2004, de exemplu, rata şomajului din România era de 8%, iar numărul de şomeri era de aproape 800.000 de oameni.

Sursa: zf.ro

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Mesaje false, transmise în numele ANAF: Anunțul reprezentanților instituției

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje false, transmise în numele ANAF: Anunțul reprezentanților instituției O nouă campanie de mesaje false, transmise în numele ANAF, este în desfășurare în această perioadă. Contribuabililor, persoane juridice, le este solicitată „lista entităților externe care au de achitat către societate sume mai mari de 10.000 de euro”. Falsificatorii motivează că „scopul acestei solicitări este de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea