Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

România inclusă de Malta în lista statelor cu cod portocaliu: Românii trebuie să prezinte un test PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu SARS-CoV-2 la intrarea pe teritoriul acestui stat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Autoritățile malteze au revizuit condițiile de intrare în Republica Malta, precizează Ministerul Afacerilor Externe, în contextul evoluţiei pandemiei de COVID-19. România a fost inclusă pe lista statelor/zonelor cu cod portocaliu, conform noilor condiţii, intrate în vigoare la data de 13 decembrie 2020.

”Potrivit informaţiilor comunicate public de autorităţile malteze, începând cu data de 13 decembrie a.c., persoanele care sosesc în Republica Malta din statele/zonele cu cod portocaliu, inclusiv România, trebuie să prezinte un test molecular (tip PCR) cu rezultat negativ pentru infecţia cu SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul acestui stat. MAE recomandă ca documentul care atestă rezultatul testului pentru infecţia cu SARS-CoV-2 să fie redactat în limba engleză, având în vedere că autorităţile malteze nu au precizat informaţii suplimentare cu privire la acest aspect”, transmite MAE.

În situaţia neprezentării testului molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu SARS-CoV-2, persoanele care sosesc din state/zone cu cod portocaliu au obligaţia fie de a efectua un test la momentul intrării în Republica Malta, fie de a se supune măsurii de carantină pentru o perioadă de 14 zile, cu suportarea de către persoana în cauză a costurilor aferente testării sau carantinării, după caz.

Sunt exceptate de la măsura prezentării testului PCR persoanele care deţin un document de identitate maltez şi cele care au rezidenţa pe teritoriul maltez.

Totodată, persoanele care sosesc în Republica Malta trebuie să completeze două formulare, Declaraţia Călătorului – Travel Declaration Form şi Formularul de localizare a pasagerului – Passenger Locator Form.

Sursă : g4media.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale Chiar dacă bonusurile de Paşte nu sunt atât de populare ca primele de Crăciun, perioadă care coincide cu bilanţul unui an, există diverse forme de recompensare a angajaţilor care nu încarcă fiscal angajatorul. Cadoul în numerar de 300 lei este asimilat veniturilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea