România, în coada listei UE la ponderea tinerilor absolvenți de învățământ universitar
România, în coada listei UE la ponderea tinerilor absolvenți de învățământ universitar
Știre reformulată: „Conform datelor Eurostat pentru anul 2022, România se află în coada clasamentului în Uniunea Europeană la ponderea tinerilor absolvenți de învățământ universitar. Din cele 240 de regiuni de dezvoltare UE pentru care există date disponibile, 72 de regiuni (30% din totalul regiunilor UE) depășesc obiectivul UE de 45% pentru ponderea absolvenților de învățământ universitar.
Regiunea care include capitala Lituaniei se situează în frunte, cu 73,6% dintre tineri fiind absolvenți de învățământ universitar. Alte 11 regiuni din jurul capitalelor Franței, Irlandei, Țărilor de Jos, Poloniei, Ungariei, Suediei, Luxemburgului și Danemarcei au cel puțin 60% dintre tineri absolvenți de învățământ universitar. Eurostat subliniază că aceste regiuni atrag probabil oameni înalt calificați datorită diverselor oportunități educaționale, de angajare și de stil de viață.
La polul opus, există 17 regiuni unde mai puțin de un sfert dintre tinerii cu vârsta între 25 și 34 de ani au absolvit învățământul universitar în 2022. Șapte dintre aceste regiuni sunt din România (cu excepția regiunii București-Ilfov), alături de trei regiuni din Ungaria, două din Bulgaria, una din Cehia, trei din sudul Italiei și regiunea Guyane (Franța). Eurostat menționează că unele dintre aceste regiuni sunt caracterizate drept rurale sau izolate, cu oportunități reduse de angajare pentru persoanele cu înaltă calificare.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Un nou tip de CONCEDIU în România: Cine sunt posibilii beneficiari? Propunere legislativă depusă recent în Parlament
Un nou tip de CONCEDIU în România: Cine sunt posibilii beneficiari? Propunere legislativă depusă recent în Parlament Un nou tip de concediu ar putea să apară în România. Părinții de gemeni sau multipleți ar putea beneficia de un concediu simultan de șase luni pentru creșterea nou-născuților, conform unei propuneri legislative recente depuse în Parlament. Mai […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Ce nume se sărbătoresc de Sfânta Ana 2024. Care este originea numelui pe care îl poartă mii de românce
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Mesaje de Sfânta Ana 2024. URARI și felicitări de ”la mulți ani” pentru persoanele care își serbează onomastica
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
9 septembrie: Ziua Sfintei Ana, ocrotitoarea copiilor și a maternității. Ce nume se sărbătoresc
-
Sănătatea și naturăacum 3 zile
Varza murată – proprietăţi, leac popular excelent pentru minte, inimă şi… trup
-
Opinii - Comentariiacum o zi
12 septembrie: 142 de ani de la nașterea, la Cenade, a marelui Ion Agârbiceanu. Povestea din care s-a inspirat pentru Fefeleaga
-
Opinii - Comentariiacum 7 ore
13 septembrie: Ziua internaţională a ciocolatei, cel mai iubit gust de pe cele şapte continente