Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

România, în coada listei UE la ponderea tinerilor absolvenți de învățământ universitar

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

România, în coada listei UE la ponderea tinerilor absolvenți de învățământ universitar

Știre reformulată: „Conform datelor Eurostat pentru anul 2022, România se află în coada clasamentului în Uniunea Europeană la ponderea tinerilor absolvenți de învățământ universitar. Din cele 240 de regiuni de dezvoltare UE pentru care există date disponibile, 72 de regiuni (30% din totalul regiunilor UE) depășesc obiectivul UE de 45% pentru ponderea absolvenților de învățământ universitar.

Regiunea care include capitala Lituaniei se situează în frunte, cu 73,6% dintre tineri fiind absolvenți de învățământ universitar. Alte 11 regiuni din jurul capitalelor Franței, Irlandei, Țărilor de Jos, Poloniei, Ungariei, Suediei, Luxemburgului și Danemarcei au cel puțin 60% dintre tineri absolvenți de învățământ universitar. Eurostat subliniază că aceste regiuni atrag probabil oameni înalt calificați datorită diverselor oportunități educaționale, de angajare și de stil de viață.

La polul opus, există 17 regiuni unde mai puțin de un sfert dintre tinerii cu vârsta între 25 și 34 de ani au absolvit învățământul universitar în 2022. Șapte dintre aceste regiuni sunt din România (cu excepția regiunii București-Ilfov), alături de trei regiuni din Ungaria, două din Bulgaria, una din Cehia, trei din sudul Italiei și regiunea Guyane (Franța). Eurostat menționează că unele dintre aceste regiuni sunt caracterizate drept rurale sau izolate, cu oportunități reduse de angajare pentru persoanele cu înaltă calificare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea