Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

România, codașul UE la absorbția banilor din Fondul Social European

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit ultimelor date făcute publice de către Comisia Europeană, România ocupă ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește rata de absorție a banilor din Fondul Social European. Astfel, cu un procent de doar 26% rată de absorție, țara noastră reconfirmă faptul că este incapabilă să fructifice eficient șansa accesării fondurilor europene pentru investiții.

Am fost devansați chiar și de Bulgaria care a primit plăți in FSE de 46%, sau de Ungaria cu 34% și Polonia cu 62% din sumele care le-au fost alocate. Cele mai bune rate de absorbtie a banilor europeni din fondul social au inregistrat: Letonia 83%; Portugalia 76%; Austria 75%; Estonia 72%.

În perioada de programare 2007-2013, Romania are alocati din FSE un total de 3,68 miliarde de euro, din care a reușit sa absoarbă numai 26%, ca plati intermediare cumulate efectuate de Comisie, pe baza cheltuielilor certificate. Situatia este valabila pana la data de 31 octombrie 2013.

In Romania, FSE alimenteaza in principal Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) de la Ministerul Muncii, dar si PO Dezvoltarea Capacitatii Administrative (PODCA), de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

sursa: euractiv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Horea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care dorește modernizarea a peste 5 kilometrii de drum. Este vorba despre strada Bisericii și drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca. Aproximativ 4,5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea