Rămâi conectat

Actualitate

România, codaşă în UE la ponderea persoanelor angajate în sectorul sportului

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

România, codaşă în UE la ponderea persoanelor angajate în sectorul sportului

Aproximativ 1,51 milioane de persoane erau angajate anul trecut în sectorul sportului în Uniunea Europeană, reprezentând 0,8% din totalul persoanelor angajate, în creştere cu 10,9% comparativ cu cele 1,36 milioane de persoane care erau angajate în sectorul sportului în 2021, arată datele Eurostat.

Sectorul sportului include ocupaţii şi activităţi economice precum cele în cadrul echipelor şi cluburilor sportive, antrenori, atleţi independenţi, centre de fitness şi activităţi precum promovarea şi managementul evenimentelor sportive, potrivit Agerpres.

În rândul statelor membre UE, Suedia are cea mai mare pondere a persoanelor angajate în sectorul sportului (1,4% din numărul total de persoane angajate), urmată de Finlanda şi Danemarca (ambele cu 1,2%), Spania şi Franţa (ambele cu 1,1%).

În contrast, cele mai mici ponderi ale persoanelor angajate în sectorul sportului au fost înregistrate în România (0,2% din numărul total de persoane angajate), Bulgaria (0,3%), Polonia şi Slovacia (ambele cu 0,4%), Croaţia şi Lituania (ambele cu 0,5%).

În cazul României, ponderea persoanelor angajate în sectorul sportului a crescut de la 0,16% din numărul total de persoane angajate în anul 2021, până la 0,21% în 2022.

Repartiţia pe sexe arată că bărbaţii devansează femeile în rândul persoanelor angajate în sectorul sportului din UE (55% faţă 45%). Pe grupe de vârstă, peste o treime (35%) din persoanelor angajate în sectorul sportului din UE aveau o vârstă cuprinsă între 15 şi 29 de ani. Însă grupa de vârstă 30-64 de ani are cea mai mare pondere a persoanelor angajate în sectorul sportului, fiind responsabilă pentru 62% din totalul lucrătorilor din acest sector.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Salariul minim pe economie brut de la 1 iunie 2024. Ce facilitate pentru salariați ar putea fi eliminată

Unirea Ziarul

Publicat

în

Salariul minim pe economie brut de la 1 iunie 2024. Ce facilitate pentru salariați ar putea fi eliminată Guvernul plănuiește să majoreze salariul minim pe economie de la 1 iunie 2024, dar la pachet va elimina și o facilitate care le lăsa salariaților mai mulți bani în buzunar, conform unor surse guvernamentale. La finalul anului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea