România, codaşă în UE la ponderea persoanelor angajate în sectorul sportului
România, codaşă în UE la ponderea persoanelor angajate în sectorul sportului
Aproximativ 1,51 milioane de persoane erau angajate anul trecut în sectorul sportului în Uniunea Europeană, reprezentând 0,8% din totalul persoanelor angajate, în creştere cu 10,9% comparativ cu cele 1,36 milioane de persoane care erau angajate în sectorul sportului în 2021, arată datele Eurostat.
Sectorul sportului include ocupaţii şi activităţi economice precum cele în cadrul echipelor şi cluburilor sportive, antrenori, atleţi independenţi, centre de fitness şi activităţi precum promovarea şi managementul evenimentelor sportive, potrivit Agerpres.
În rândul statelor membre UE, Suedia are cea mai mare pondere a persoanelor angajate în sectorul sportului (1,4% din numărul total de persoane angajate), urmată de Finlanda şi Danemarca (ambele cu 1,2%), Spania şi Franţa (ambele cu 1,1%).
În contrast, cele mai mici ponderi ale persoanelor angajate în sectorul sportului au fost înregistrate în România (0,2% din numărul total de persoane angajate), Bulgaria (0,3%), Polonia şi Slovacia (ambele cu 0,4%), Croaţia şi Lituania (ambele cu 0,5%).
În cazul României, ponderea persoanelor angajate în sectorul sportului a crescut de la 0,16% din numărul total de persoane angajate în anul 2021, până la 0,21% în 2022.
Repartiţia pe sexe arată că bărbaţii devansează femeile în rândul persoanelor angajate în sectorul sportului din UE (55% faţă 45%). Pe grupe de vârstă, peste o treime (35%) din persoanelor angajate în sectorul sportului din UE aveau o vârstă cuprinsă între 15 şi 29 de ani. Însă grupa de vârstă 30-64 de ani are cea mai mare pondere a persoanelor angajate în sectorul sportului, fiind responsabilă pentru 62% din totalul lucrătorilor din acest sector.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor
România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor Deși România are resurse hidrografice din belșug și unele dintre cele mai apreciate izvoare de apă minerală de pe continent, am ajuns să plătim pe litrul de apă mai mult ca locuitorii din statele mai bogate ale Europei. […]
Radu Georgescu: Într-o țară civilizată, măsurile fiscale erau votate prin referendum de către populație. Planul nu rezolvă deficitul bugetar, dar va duce economia României în recesiune
Radu Georgescu: Într-o țară civilizată, măsurile fiscale erau votate prin referendum de către populație. Planul nu rezolvă deficitul bugetar, dar va duce economia României în recesiune Economistul Radu Georgescu face o comparație între cum a fost aprobat planul fiscal în România și cum se procedează într-o țară civilizată, cum e de exemplu Elveția, unde toate […]
Subvenții APIA doar pentru fermele mai mari de 2 hectare. Peste 225.000 de producători agricoli vor rămâne fără bani
Subvenții APIA doar pentru fermele mai mari de 2 hectare. Peste 225.000 de producători agricoli vor rămâne fără bani Una dintre cele mai controversate măsuri incluse în noul program de guvernare vizează direct micii fermieri din România. Executivul propune creșterea suprafeței minime eligibile pentru a beneficia de plăți directe, de la 1 hectar la 2 […]