Risc mare de îmbolnăviri de trichineloză

nţia că în perioada următoare există un risc mare de îmbolnăviri de trichineloză ca urmare a consumului de carne de porc cumpărată din locuri neautorizate. În judeţul Bihor, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bihor a început deja o anchetă epidemiologică după ce 138 persoane s-au îmbolnăvit de trichineloză în urma consumului cărnii de porc cumpărată din locuri neautorizate. Specialiştii epidemiologi recomandă populaţiei să nu consume carne de porc neexaminată trichineloscopic şi să evite achiziţionarea acesteia din alte locuri decât magazine specializate. De asemenea, este necesară o atenţie mărită la consumul de carne de porc insuficient prelucrată termic, deoarece procedeele de sărare, afumare sau uscare a cărnii nu distrug larvele.
Trichineloza este o boală determinată de Trichinella spiralis, care ajunge în organismul uman în urma consumului de carne infestată. Manifestarea clinică a bolii depinde de cantitatea de carne ingerată, de masivitatea infestarii ei şi de rezistenţa organismului. Semnele clinice de boală sunt: tulburări digestive (dureri abdominale, diaree, greţuri vărsături), care apar la 1-2 zile după consumul de carne infestată, febră, edeme palpebrale şi faciale însoţite de conjunctivită, dureri musculare şi adinamie. (I.H.)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...