Rezultatele definitive ale concursului de admitere la INM – Doar 3 candidați din Alba au obținut un loc de judecător sau procuror

Conform rezultatelor definitive publicate de INM, doar 3 din cei  7 candidați din Alba, care au luat note peste 7,00 la cele trei probe ale concursului de admitere la Institutul Național al Magistraturii, au reușit să obțină un loc de judecător sau procuror.

Aceștia sunt: Mărginean Ioan Alexandru (media generală 8,18); Roșiu Mihaela (media generală 8,16) și Cristea Virgil (media generală 8,003).

Concursul a fost organizat la nivel național, pentru ocuparea a 160 de locuri de auditori de justiţie, din care 80 pentru funcţia de judecător şi 80 pentru procurori. La finalizarea primului an de studii, auditorii de justiţie vor opta, în ordinea mediilor şi în raport cu numărul posturilor, pentru una dintre cele două funcţii, de judecător sau procuror.

După cele trei probe (cea scrisă eliminatorie, testul de verificare a raţionamentului logic și interviu), din cei 3.896 de candidați înscriși la examenul din acest au mai rămas 304, care au obținut punctaje peste baremul impus de regulament, astfel că cele 160 de locuri puse la dispoziție, s-au ocupat în funcție de media generală.

La acest examen, din județul Alba s-au înscris 55 de candidați, dintre care doar 7 au reușit să treacă baremul celor 70 de puncte la toate cele trei probe.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

1 comentariu

gigi 8 octombrie 2014 at 9:00

Alte slugi la cheremul politrucilor care ii platesc si ii manipuleaza !
Magistratii la noi sunt rupti de realitate,ei sunt semizei, ei fac teoria DREPTATII.
Sub masca inamovibilitatii si independentei justitia uita sa fie IMPARTIALA , se pozitioneaza de partea celui care il plateste ca sa nu-si piarda privilegiile cu greu obtinute .
Justitia este ultima reduta in calea anarhiei in spatiul carpato-dunarean dar este departe de asi indeplinii misiunea altfel nobila in esenta ei !
Numai prostii si utopistii mai apeleaza la justitie care solutioneaza dosarele pe lipsa de procedura si exceptii fara a judeca FONDUL !
Totul a devenit comercial ca la piata !!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...