Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Rezultate Titularizare 2023: Când se afișează notele la examen? Pentru postul de titular, candidații trebuie să obțină cel puțin 7

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Rezultate Titularizare 2023: Când se afișează notele la examen? Pentru postul de titular, candidații trebuie să obțină cel puțin 7

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Educaţiei, peste 2600 de candidaţi prezenţi la examenul de Titularizare 2023 au renunţat şi s-au retras după ce au luat cunoştinţă de subiectele de la proba scrisă desfăşurată în ziua de miercuri, 12 iulie.

Rata de participare la examenul de Titularizare 2023 a fost de 83,17% din totalul de peste 32.000 de candidaţi înscrişi. Chiar dacă numărul candidaţilor a scăzut din 2021, numărul absolvenților din promoția curentă înscriși la examenul de Titularizare 2023 în acest an este cel mai mare din ultimii 13 ani, peste 5700 de candidați.

CITEȘTE ȘI: TITULARIZARE 2023: Modele de SUBIECTE și BAREME pentru viitoarele cadre didactice. Când vor avea loc probele scrise

Totodată, 26 de candidaţi care au participat la examenul de Titularizare 2023 au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceştia nu vor ocupa locuri didactice sau catedre în anul şcolar următor, scrie edupedu.ro

„Rata de participare la proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învățământul preuniversitar, desfășurată miercuri, 12 iulie, a fost 83,17%.

Din promoția de absolvenți ai acestui an înscriși la concurs, s-au prezentat 81,70% dintre candidați. 2.623 de candidați dintre cei prezenți s-au retras (2.541 de candidați din motive personale, respectiv 82 de candidați din motive medicale).

Procentul candidaților retrași, din totalul candidaților prezenți, este 9,87%. 26 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă și nu vor fi repartizați/nu vor putea ocupa posturi didactice/catedre în anul școlar 2023 – 2024.

Primele rezultate la proba scrisă vor fi afișate în data de 18 iulie, la sediile inspectoratelor școlare şi pe site-ul edu.ro. Contestațiile se depun la sediile inspectoratelor școlare județene sau prin mijloace electronice (la adresele comunicate public de fiecare inspectorat școlar) în data de 18 iulie, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv în data de 19 iulie, până la ora 12:00.

Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor școlare județene şi pe site-ul anterior menționat în data de 26 iulie.Pentru a obţine statutul de titular (angajarea pe perioadă nedeterminată), candidații trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) la proba scrisă. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) la proba scrisă”, au transmis reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Etapele de angajare ale concursului naţional de Titularizare 2023 se încheie pe 23 august 2023.

În ceea ce priveşte comunicare rezultatelor iniţiale de la examenul de Titularizare 2023, acestea au ca termen data de 18 iulie 2023.

În perioada 18-19 iulie 2023, are loc înregistrarea contestaţiilor la inspectoratele şcolare şi transmiterea acestora la centrele de evaluare.

Transmiterea contestațiilor la inspectoratele școlare se poate realiza și electronic (scanat), prin poștă electronică, la adresa de e-mail indicată de inspectoratele școlare, în data de 18 iulie 2023 și în data de 19 iulie 2023 până la ora 12:00.

Sursa: antena3.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Mesaje de Florii 2024. Idei de SMS-uri, urări și felicitări care pot fi transmise prietenilor, rudelor şi colegilor care îşi sărbătoresc onomastica

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje de Florii 2024 frumoase. SMS-uri, felicitări de Florii și urări onomastice creștine de Sărbătoarea Floriilor pentru: iubit(ă), prieteni, rude, colegi, șefi, profesoare care au nume de floare. Texte cu mesaje de Florii haiose și amuzante . Mesaje de la mulți ani de Florii • Urări de Florii creștine. Creștinii ortodocși sărbătoresc duminică Floriile, ziua […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea