REZULTATE provizorii OFICIALE, de la BEC, la alegerile europarlamentare: PSD Alba poate cânta ”S-au scuturat toți trandafirii”. Ce procent RUȘINOS a obținut

După maneaua lui Guță și melodia populară de campanie cântată de copii pe care a ”dansat” în campania electorală, PSD Alba poate să schimbe liniștit registrul pe cântece de dor și jale, cum ar fi, de exemplu ”S-au scuturat toți trandafirii”, căci numai asta le rămâne de făcut social-democraților acum, când văd cu cât au fost prețuite de electorat măririle de pensii și salarii, creșterea economică și mult trâmbițata bunăstare cu care i-a umplut din cap până în picioare pe locuitorii județului.

Conform rezultatelor provizorii publicate de Biroul Electoral Central, după numărarea voturilor din 429 de secții de votare (97% din totalul secțiilor din județ), procentul la alegerile europarlamentare obținut de PSD Alba e atât de mic încât peste câteva zile ar fi de mirare să mai aibă același președinte și aceeași echipă de conducere. Social democrații din Alba au reușit să cucerească doar 17,22% din electorat, asta în timp ce PNL a obținut 46,76%, iar USD-PLUS era cât pe ce să dea peste ei (făcându-i însă ”afiș” în câteva locuri, cum ar fi spre exemplu Alba Iulia) – 15,64%.

ELIT

Rezultatele provizorii de la BEC pentru celelalte partide sunt: Pro România – 4,58%; PMP – 4,26%, UDMR – 3,19%; ALDE – 2,80%; PRO DEMO – 0,6%.

Potrivit BEC, PNL s-a situat pe primul loc în preferințele electoratului, fiind votat de 70.009 alegători; PSD – 25.792; USR-PLUS – 23.437; Pro România – 6.869; PMP – 6.381, UDMR – 4.785; ALDE – 4.202; PRO DEMO – 913.

Și chiar când credeam că nu se poate mai rău, ce să vezi, USR-PLUS trece în viteză pe lângă (sau direct peste?) PSD în Alba Iulia, primul obținând un procent de 23,33% din opțiunile electoratului, față de 14,42% câți s-au îndurat să voteze pentru social-democrați, asta în timp ce PNL a câștigat 41,56% (procent calculat când încă mai erau doar câteva secții de numărat).

Și cum un necaz nu vine niciodată singur, electoratul i-a contrazis pe PSD-iștii din Alba (care au considerat întrebările de la referendum ”fără sens”) și au votat și aici într-un număr covârșitor ”Da” – peste 81% din cei prezenți la urne.

Cam atât despre alegerile din Alba care, sper, i-au adus pe PSD-iști cu picioarele pe pământ, că prea pluteau peste râurile de lapte și miere pe care. spuneau ei, le-au făcut să curgă prin județ. Culmea, electoratul nu le-a văzut! GHINION!

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

2 Comentarii

Silviu 27 mai 2019 at 7:57

Mai aveti putin si va asteapta groapa de gunoi a Istoriei !!!
Darzule…cred ca nici ca medic de circumscriptie nu te mai vor albanezii…! Nici sobolanii nu or sa-i mai dea pe mana ta!!!
Sincer, MA BUCUR NESPUS DE MULT CHIAR DACA NU AM VOTAT UN PARTID!

Andreea B 27 mai 2019 at 8:58

Imi place nota ironica a articolului! Foarte bine spus!

Urmeaza comunicatul PSD: AM INFRANT!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...