Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Rezultate preliminare ale Direcţiei Regionale de Statistică: Cugirul a pierdut în 9 ani aproape 6.000 de locuitori!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Într-o recentă adresă transmisă Asociatiei ,,PRO Cugir” de catre Directia Regională de Statistică Alba, cu privire la ultimele rezultate ale Recensamântului populaţiei şi al locuinţelor din 2011 se arată că populaţia Cugirului (impreuna cu satele arondate: Bocşitura, Bucuru, Călene, Feţeni, Goasele, şi Vinerea), a scăzut în perioada 2002-2011 cu 5.858 de locuitori.

Astfel, daca că la recensământul populatiei din anul 2002 orasul de la poalele Drăganei înregistra o populaţie de 25.977 locuitori, populaţie stabila, recentele date furnizate de INS -Direcţia Regională Alba arată că numărul de locuitori inregistraţi la recensământul populatiei şi al locuinţelor efectuat în 2011 este de 20.119, oraşul situându-se pe locul patru ca mărime după municipiile Alba Iulia, Sebeş şi Aiud. În ceea ce priveşte numărul de locuinţe Cugirul se situează după municipiul Alba Iulia, care are 10.530 locuinte, înaintea municipiilor Sebeş, Aiud şi Blaj, inregistrând 8.337 gospodării şi 3.587 de clădiri.  După etnie, din cei 20.119 locuitori, 19.078 sunt români, 217 maghiari, 707 sunt de etnie romă, 47 germană, 37 etnie nedeclarata şi 30 alte etnii.
Potrivit precizărilor Direcţiei Regionale de Statistică datele tranmise până la această  dată au caracter provizoriu şi pot suferi modificări (nesemnificative), pe parcursul etapelor următoare.
(C.P.)

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

FOTO: Florin Piersic, transportat de urgență, din Cluj-Napoca, la un spital din București, cu ajutorul unei aeronave medicale

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Florin Piersic, transportat de urgență, din Cluj-Napoca, la un spital din București, cu ajutorul unei aeronave medicale Actorul Florin Piersic este transferat de urgență cu un avion medical de la Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca la un spital din București. Surse citate de Realitatea PLUS indică faptul că actorul va fi internat de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea