Rezultate finale Definitivat 2018: Ministerul Educației a afișat notele candidaților după soluționarea contestațiilor

Paul Voicu - Primar 2020

Rezultatele finale ale examenului naţional de definitivare în învățământ au fost afișate, vineri, de Ministerul Educației, fiind soluționate contestațiile depuse de candidați. Primele rezultate fuseseră afișate în 25 iulie.

Click AICI pentru a vedea notele candidaților la nivel național

ELIT

Click AICI pentru a vedea notele candidaților din Alba

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar.

Mihail David - 2020

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar. Prin dobândirea definitivării în învăţământ, cadrul didactic depăşeşte stadiul de debutant şi poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învăţământ preuniversitar şi de a participa ulterior la susţinerea examenelor pentru obţinerea gradelor didactice.

O persoană poate susţine proba scrisă de cel mult trei ori fără a plăti taxă.

Ulterior, susţinerea examenului va fi condiţionată de achitarea unor taxe stabilite de Ministerul Educaţiei Naţionale.

De asemenea, cei care nu au promovat se pot prezenta la o nouă sesiune după reluarea, de fiecare dată, anterior susţinerii examenului, a stagiului de practică de un an şcolar.

La proba scrisă au putut participa candidaţii care au îndeplinit cumulativ următoarele condiţii: efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puţin un an, calificativul pentru anul şcolar în curs „Bine” sau „Foarte bine”, media aritmetică a notelor obţinute la cele două inspecţii la clasă şi la evaluarea portofoliului profesional – minimum 8, dar note nu mai mici de 7 la fiecare din probele respective.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...