Rămâi conectat

Actualitate

Rezultate finale Bacalaureat 2016, sesiunea a doua: Alți nouă candidați din Alba au promovat după contestații

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Rezultate finale Bacalaureat 2016: Alți nouă candidați din județul Alba au promovat după soluționarea contestațiilor, numărul candidaților care au obținut cel puțin media 6.00 a crescut, astfel, la 197, potrivit inspectorului școlar general adjunct al IȘJ Alba, Dan Cherecheș.

În județul Alba, din cele 132 de contestații depuse, 42 au fost admise: 13 note au scăzut, iar 29 de note au crescut. Nouă absolvenți au promovat BAC-ul.

CLICK pentru a vedea rezultatele la BAC în județul Alba

CLICK pentru a vedea rezultatele la BAC la nivel național

Cea mai drastică scădere a fost de 1,45 de puncte, la fizică, iar cea mai spectaculoasă creștere a fost de 1,3 puncte, la limba și literatura română, potrivit datelor centralizate de IȘJ Alba.

Absolvenții de liceu au susținut luni și marți, probele la limba română și limba maternă, miercuri – proba obligatorie a profilului (istorie și matematică), iar vineri proba la alegere a profilului și specializării.

Primele rezultate au fost afișate luni, iar contestaţiile vor fi depuse între orele 16.00 şi 20.00. În 30-31 august vor fi soluţionate contestaţiile, iar în 1 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

În județul Alba, din 657 de candidați înscriși, 533 au fost prezenți, opt candidați fiind eliminați.

Bacalaureatul din 2016 s-a desfășurat în conformitate cu Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului – 2011, aprobată prin ordinul ministrului Educaţiei nr. 4799/2010.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea