Rămâi conectat

Actualitate

Rezultate finale Bacalaureat 2016. Ministerul Educației publică, sâmbătă, notele după contestații

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ministerul Educației va publica, sâmbătă, rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat, în județul Alba fiind depuse 850 de contestații.

Rezultatele Bacalaureatului au fost afișate marți, în aceeași zi fiind depuse și contestații, care se soluționează în perioada 13-15 iulie, rezultatele finale urmând să fie publicate în 16 iulie.

Peste 72 la sută dintre candidații din Alba au promovat examenul de Bacalaureat, prima sesiunea, iar în județ s-au acordat 174 de note de 10, înainte de contestații. Două eleve au obținut medii de 10.

Din seria curentă au promovat 78,8 la sută, iar din seriile anterioare 25,73%.

Două instituții de învățământ din Alba, Colegiul Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia și Liceul Teoretic ”Sfântul Iosif” Alba Iulia, au înregistrat promovabilitate de 100 la sută.

850 de contestații au fost depuse de candidații din Alba la examenul de Bacalaureat 2016, dintre care 414 la limba și literatura română – 313 de către absolvenți ai profilului real, respectiv 101 de absolvenți de la uman.

Majoritatea contestațiilor au fost depuse la matematică – 144, la biologie vegetală și animală – 96, la istorie – 72, la geografie – 37, la anatomie – 24, la logică, comunicare și argumentare – 22, la informatică – 18 contestații.

Contestațiile vor fi soluționate în perioada 13-15 iulie, iar rezultatele finale vor fi publicate în 16 iulie. Acestea au fost depuse, marți, în intervalul orar 16.00 – 20.00, în aceeași zi fiind afișate rezultatele.

Probele scrise de la Bacalaureat au început luni, 4 iulie, cu testul de la limba şi literatura română, iar marți a avut loc proba la limba maternă. Miercuri, candidații au susținut proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie), iar vineri a avut loc proba la alegere în funcţie de profilul liceal absolvit, care s-a susținut la una din 10 materii: geografie, chimie, fizică, biologie, informatică, filosofie, logică, psihologie, sociologie şi economie.

MENCS reamintește faptul că pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească, cumulativ, condițiile referitoare la susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, susținerea tuturor probelor scrise și nota 5 la fiecare dintre acestea, obținerea mediei 6 cel puțin, la probele scrise.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cluj-Napoca, cel mai scump oraş din ţară pentru cumpărătorii interesaţi de un apartament

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cluj-Napoca, cel mai scump oraş din ţară pentru cumpărătorii interesaţi de un apartament Preţurile apartamentelor noi din oraşele mari continuă să crească susţinut, respectiv cu până la 4% în Timişoara sau Constanţa în ultimele 30 de zile, singura excepţie fiind Iaşiul, unde evoluţia este contrară celei înregistrate în celelalte mari centre urbane, arată o analiză […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea