Rămâi conectat

Curier Județean

Revigorare economică şi speranţă pentru viitor la Cugir

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

„Cele trei mari societăţi comerciale care dau viaţă oraşului de la poalele Drăganei, Uzina Mecanică, Fabrica de Arme şi Star Transmission au cunoscut perioada economică cea mai bună din ultimii ani”, susţine administratorul special de la UMC şi Fabrica de Arme, ing. Radu Roşian (foto).
Dacă Uzina Mecanică a ajuns la peste 1000 de angajaţi, la Fabrica de Arme, printr-un proces de restructurare profund 500 de persoane au fost reîncadrate în muncă, astfel că 650 de angajaţi îşi desfăşoară activitatea în uzina de arme comparativ cu cei 150 de salariaţi existenţi la începutul anului 2009. Ca răsplată a activităţii lor, salariaţii celor două unităţi au beneficiat anul trecut de creşteri salariale, tichete de masă şi prime de sărbători. Prin depăşirea momentului de criză, Star Transmission Cugir şi-a mărit capitalul social făcând investiţii de peste 8 milioane de euro, făcând posibil astfel crearea a mai bine de 100 de noi locuri de muncă, ajungându-se ca 500 de cugireni să muncească în această societate. „În ceea ce priveşte 2011, ne păstrăm optimismul că activitatea economică a oraşului nostru va continua pe un trend ascendent, astfel încât să putem asigura un venit decent la aproximativ 2500 de cugireni în cele trei întreprinderi”, declară Roşian.
În legătură cu posibilitatea creării de noi locuri de muncă în prima parte a acestui an, administratorul special s-a arătat rezervat, susţinând că acest lucru va fi posibil spre jumătatea anului 2011 când se prefigurează încheierea de noi contracte pentru cele două unităţi, UMC şi Fabrica de Arme.
„Îi rog pe cetăţenii Cugirului să înţeleagă că nu putem recupera într-un timp atât de scurt toate locurile de muncă care au fost desfiinţate în cele două unităţi între anii 2000-2008”, a conchis Radu Roşian. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

UPDATE VIDEO INCENDIU în Șard, la un utilaj agricol: Intervin pompierii cu trei autospeciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU în Șard, la un utilaj agricol: Intervin pompierii cu trei autospeciale Un incendiu a izbucnit sâmbătă după-masa la Șard, la un utilaj agricol. Intervin pompierii din Alba Iulia, cu trei autospeciale. Citește și: UPDATE FOTO ACCIDENT rutier pe autostrada A10, km 50: Două mașini s-au ciocnit pe sensul Aiud-Turda   Detasamentul de pompieri Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea