Reunirea Unirii sub un mare semn de întrebare

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

*Neplătiţi de două luni, jucătorii ar putea fi trimişi din nou acasă

Amânarea cu o săptămână a reluării antrenamentelor n-a adus nimic bun în curtea întârziatei divizionare secunde din Cetatea Marii Uniri. Sufocaţi din pricina anchetei DNA şi problemelor cu finanţele publice, şefii unirişti, abandonaţi de autorităţile locale şi judeţene, sunt supăraţi şi afişează un dezinteres referitor la destinele echipei. Există posibilitatea ca astăzi la întrevederea cu „alb-negrii” să fie prezent doar preşedintele executiv Mihai Dăscălescu, vehiculându-se perspectiva ca fotbaliştii să fie trimişi iarăşi spre casele lor, întrucât clubul nu are resurse, iar jucătorii cu siguranţă vor pune apăsat problema restanţelor financiare. Fără bani, cu Marian Sarmeş, preşedintele Consiliului de Administraţie decis să abandoneze fotbalul, să nu se mai implice deloc, FC Unirea Alba Iulia traversează momente critice.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

*Se vorbeşte de desfiinţare
Sub presiunea problemelor cu justiţia şi neavând perspective imediate pentru supravieţuire, oficialii albaiulieni nu exclud varianta abandonului. „Ce rost are să începem, când toată lumea şi-a luat mâna de pe echipă. Cei ce decid în judeţ să clarifice situaţia şi să răspundă pentru dispariţia echipei de fotbal! Nu se mai poate continua aşa la nesfârşit, pentru ce să ne chinuim. Cum să-i ţinem pe jucători neplătiţi încă două luni?„, este semnalul de alarmă tras, sub protecţia anonimatului de unul dintre diriguitorii Unirii.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

*Fără soluţii financiare

O nesiguranţă totală învăluie clubul fanion al judeţului, asta pentru că eforturile şefilor de săptămâna trecută pentru a primi mai repede tranşa de 100.000 euro de la RMGC (prevăzută pentru luna martie) s-a lovit de un refuz politicos, pus pe seama conjuncturii delicate şi imaginii deteriorate a Unirii din acest moment. Din acest motiv al pungii goale, n-a fost posibilă nici măcar achitarea biletelor de avion pentru fundaşul francez Yamoudou Camara!!!

*Gherman sub presiune

Antrenorul Stelian Gherman se află între ciocan şi nicovală, lovit de criza traversată de club, în imposibilitatea de a aduce jucători de valoare, coroborată cu această întârziere a reluării antrenamentelor. În plus, principalul unirist are de suferit şi din pricina datoriilor către jucători, două rate contractuale şi patru prime, o nemulţumire elocventă în rândul elevilor săi, care îi periciltează total procesul de pregătire. „Important este să începem, dar incertitudinea ne afectează pe toţi. N-o să fie o situaţie plăcută, mai ales că din punct de vedere profesional trebuie să comprimăm pregătirea de iarnă„, a declarat Gherman, ce a programat antrenamentul la ora 15.00.

*24 ianuarie – punctul culminant

Viitorul Unirii Alba Iulia stă la mâna consilierilor locali, ce vor decide prin vot, în şedinţa de marţi, 24 ianuarie, dacă se vor constitui sau nu parte civilă în privinţa prejudiciului comunicat de DNA. Fosta prim-divizionară depinde teribil de această hotărâre, una ce poate fi decisivă pentru existenţa unei grupări ce se chinuie la limita abandonului. Fotbalistic vorbind, la pregătire sunt aşteptaţi Al. Man (CS Zlatna), Bălaş (Europa Alba Iulia), A. Ianc (Corona Braşov), Boboc (Gloria Buzău) şi I. Şerban (Mureşul Deva). De asemenea, acordarea dezlegării lui Negură pentru FC Hunedoara a fost amânată pentru astăzi, FC Unirea având o ofertă de 20.000 euro de la Gaz Metan Severin pentru mijlocaşul Al. Giurgiu, însă
albaiulienii solicită 30.000 de euro.

Dan HENEGAR

Dan HENEGAR

1 comentariu

Unirea sa fie a lui Elitte 23 ianuarie 2012 at 13:22

Patronii lui Elitte ori Transavia au bani cati vor muschii lor si astia sa ia Unirea in stapanirea poate….ii baga si pe astia in faliment ca unii nu mai pot ciordii….

Comentariile sunt oprite