Rămâi conectat

Sport

Reunire la Metalurgistul Cugir: un nou antrenor, Dan Mănăilă şi căutări pentru zona centrală a defensivei

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

manailaÎn privinţa băncii tehnice, Metalurgistul Cugir a intrat într-o nouă eră, fiind instalat antrenor principal Dan Mănăilă, care luni după-amiaza a şi condus primul antrenament.

Tehnicianul arădean, fost în ultima parte a stagiunii precedente la CS Ineu a avut sub comandă la întâia şedinţă estivală de pregătire 24 de jucători, inclusiv câteva nume noi, fotbalişti aflaţi în probă. Astfel, pe lângă proaspăt veniţii V. Ignat (portar, Dinamo II) şi Necşulescu (mijlocaş, de la fosta echipă a lui Mănăilă), în curtea grupării de sub Drăgana au mai fost apărătorii I. Homei (FC Hunedoara, 22 de ani) şi P. Medeşan (Viitorul Constanţa, 21 ani). Mănăilă va folosi următoarea perioadă pentru a identifica cele mai viabile soluţii de întărire a efectivului, în condiţiile financiare stabilite de şefii clubului cugirean. „O să căutăm variante, o să studiem diverse piste şi vizăm cu preponderenţă zona centrală a defensivei, unde suntem descoperiţi în acest moment”, a declarat Mănăilă.

*7 plecări certe

Comparativ cu ediţia anterioară, divizionara terţă s-a despărţit de 7 jucători, majoritatea titulari, respectiv Tiut (FC Botoşani), I. Radu (Naţional Sebiş), A. Cîmpean (încheiere contract), Cl. Oara şi Potopea (reziliere înţelegeri), Trăşcan (FC Hunedoara) sau Schuller (revenit la Dinamo II). Cugirenii au parte săptămâna viitoare de un amical de lux, în fieful prim-divizionarei ASA Tg. Mureş (marţi, 22 iulie, ora 18.30), o ultimă repetiţie a echipei lui Falub înaintea startului Ligii 1 (sâmbătă, 26 iulie, acasă cu „U” Cluj). În luna viitoare sunt fixate alte partide teste, cu ACS Poli Timişoara şi FC Caransebeş (nou promovată în Liga a 2-a), pe 16 august la Cugir şi în 23 august în deplasare.

*Mănăilă şi-a depus dosarul la „4 The Future”

Actualul antrenor al Cugirului, Dan Mănăilă a fost unul dintre cei 131 de tehnicieni ce şi-au depus CV-uri la Federaţia Română de Fotbal, până în 28 iunie, pentru ocuparea posturilor de selecţioner la diverse reprezentative naţionalele ale României. Campania pe care FRF a lansat-o pentru găsirea celor cinci selecţioneri s-a intitulat „4 The Future”, iar aleşii au fost Doru Isac (Under 19), Andrei Spier (Under 18), Adrian Boingiu (Under 16) şi Gabriel Manolache (Under 15). Mai menţionăm că, de la părăsirea Europei Alba Iulia (finele anului 2012), Mănăilă a activat la Unirea Dej, FC Putnok (Ungaria) şi CS Ineu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea