Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Rețea inteligentă de distribuție a gazelor naturale pentru patru sate din comuna Șpring: A fost solicitat aviz din partea APM Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Rețea inteligentă de distribuție a gazelor naturale pentru patru sate din comuna Șpring: A fost solicitat aviz din partea APM Alba

Primăria comunei Șpring a solicitat emiterea acordului de mediu de către APM Alba pentru proiectul „Înființarea rețea inteligentă de distribuție gaze naturale în UAT Șpring”.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În prezent, localităţile din UAT SPRING nu beneficiază de alimentare cu gaze naturale.

Înfiinţarea unei reţele inteligente de distribuţie gaze naturale în reprezintă o oportunitate și o necesitate în contextul actual al cerinţelor fata de nivelul de confort al vieţii.

Reţeaua de gaze va imbunatati radical nivelul de trai prin implementrarea sistemelor de incazlzire cu centrale termice, iar prepararea hranei, maşinile de gătit pe gaz metan ar aduce un plus valoare important la condiţiile actuale ale standarcului şi calitatii nivelului de confort.

Valoarea investiţiei se ridică la suma de 21.888.613,00 lei, fără TVA.

Amplasamentul investiţiei este situat atat in intravilanul cat si in extravilanul U.A.T. ŞPR1NG, judeţul Alba.

Alimentarea cu gaze naturale se va realiza prin intermediul unui racord de înaltă presiune la conducta de transport DN 400 Vintu de Jos- Sibiu prin intermediul unei statii de reglare- măsurare- predare propuse SRMP.

Terenul este identificat prin carte funciara CF 75079, pe care se va amplasa SRMP Transgaz. SRMP se va amplasa pe o suprafaţa de 130 mp din suprafaţa totala 7626 mp inscrisa în CF nr. 75079 Spring.

Suprafaţa terenului ocupata temporar este 55542 mp. Terenul afectat temporar va fi readus la starea iniţiala.

Amplasamentul investiţiei este situat atat in intravilanul cat si in extravilanul satelor Cunta, Drasov, Spring si Vingard din U.A.T. ŞPRING, judeţul Alba.

Prezentul scenariu trateaza infiintarea unei reţele inteligente de distribuţie gaze naturale in U.A. 1 ŞPRING realizat din material tubular PE DnlOO SDR11, in lungime totala de 37.170,Om.

Sistemul de alimentare cu gaze naturale al comunei Spring cu satele apartinatoare se compune din conducta de presiune redusa, care are punctul de cuplare in SRMP de capacitate 2500 Smc/h.

Conductele se vor monta îngropat corelat cu celelalte reţele subterane cu pastrarea distantelor de siguranţa impuse de N.T.P.E.E. -2018.

Materialul tubulat utilizat utilizat pentru execuţia conductei este din ţeava de polietilena pentru gaze naturale, PE 100, SDR 11.

Adâncimea de pozare a conductei este de 0.90m, adâncime masurata de la generatoarea superioara a tubului de protecţia şi pana la suprafaţa terenului sistematizat.

La stabilirea traseului conductei se va tine seama de precizările Normelor tehnice petnru proiectarea, executarea şi exploatarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale indicativ N.T.P.E.E. -2018.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba: Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba: Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba, la faza națională. Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea