Rămâi conectat

Ştirea zilei

Rețea inteligentă de distribuție a gazelor naturale în comuna Șpring: Undă verde din partea APM Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

APM Alba a dat undă verde pentru înființarea rețelei inteligente de distribuție a gazelor naturale, propus pentru a fi amplasat în localitățile Șpring, Vingard, Drașov, Cunța, intravilan și extravilan, comuna Șpring, județul Alba.

Alimentarea cu gaze naturale este posibilă prin intermediul unui racord de înaltă presiune în lungime de cca. 40.0m la conducta de transport DN400 Vințul de Jos – Sibiu şi a unei stații de reglare măsurare – predare cu capacitatea de 6550,0 mc/h amplasată pe teritoriul comunei Șpring, la aproximativ 80,0m față de DN Sebeș – Sibiu.

Racordul stației de reglare-predare la conducta de transport SN400 nu face obiectul prezentului proiect. Staţia se va amplasa pe parcela identificată prin CF 90519, şi va ocupa o suprafaţa de 280,0mp, urmând ca în momentul executării racordului efectiv al stației, să se concesioneze de către Primăria Șpring către operatorul de distribuție, suprafaţa pentru amplasarea SRMP-ului.

Din SRMP pornește o conductă de presiune medie 2.0-5.0 bar. Aceasta se montează în extravilan şi în intravilan în lungul drumului județean DJ106I în zona de protecţia a acestuia şi pe drumuri de exploatare. Conducta de distribuție amplasată pe teritoriul satului Vingard, alimentează consumatorii din această localitate, iar un tronson se va poza pe un drum de exploatare, care face lagatura cu UAT Roșia de Secaș, însă se va termina printr-un cap conducta înainte de limita administrativă UAT Roșia de Secaș.

Sistemul de alimentare cu gaze naturale al comunei Șpring cu satele aparținătoare este compus din rețele de distribuție gaze naturale de presiune redusă 1,8 bar montate în lungul străzilor, drumuri de exploatare şi drumului judeţean DJ 106I și DJ 106I în lungime totală de 35.165,0 m din care:
– localitatea Șpring 10.205,0 m
– localitatea Cunta 5.120,0 m
– localitatea Drasov 7.335,0 m
– localitatea Vingard 12.505,0 m

Suprafaţa de teren ocupată temporar: 52.745,0 mp
Suprafaţa de teren ocupată definitiv: 280,0 mp
Conductele se vor monta îngropat corelat cu celelalte rețele subterane cu păstrarea distanțelor de siguranţă impuse de N.T.P.E.E. -2018.
Materialul tubulat utilizat pentru execuția conductei este din ţeavă de polietilenă pentru gaze naturale, PE 100, SDR 11.

Adâncimea de pozare a conductei este de 0.90m, adâncime măsurată de la generatoarea superioară a tubului de protecţie şi până la suprafaţa terenului sistematizat. La stabilirea traseului conductei se va ține seama de precizările Normelor tehnice petnru proiectarea, executarea şi exploatarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale indicativ N.T.P.E.E. 2018.

Conducta de gaze naturale va subtraversa următoarele cursuri de apă: afluent de dreapta al râului Vingard, râul Vingard, râul Drașov, râul Șpring, râul Boz, râul Secaș Subtraversarea cursurilor de apă se va realiza prin foraj orizontal dirijat. Conductele vor fi poziţionate în tub de protecţie din polietilenă Dn110 mm.

Lucrări de refacerea mediului: Lucrările de alimentare cu gaze naturale, se desfăşoară în domeniul public, pe drumuri de exploatare și în lungul drumurilor județene. Săpătura se va face mecanizat şi manual, iar pământul rezultat în urmă săpăturilor, se va reintroduce în şanţ, iar surplusul se va depozita în rampe special amenajate/autorizate în acest sens. Terenul se va readuce la starea inițială, după terminarea lucrărilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș

Ioana Neag

Publicat

în

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș Bibliotecarul hunedorean Avram Iancu, a navigat 87 de km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș, la invitația lectorului universitar Horea Nascu. ”Crăișorul apelor”, așa cum a fost numit în urma performanțelor sale, Avram Iancu s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea